Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tjeckien nära praktfiasko

- 24/02/2010, 11:22 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Scanpix

Lettland höll på att ställa till med OS största skräll hittills. Laget vände 0-2 till 2-2 och pressade ett lealöst Tjeckien till förlängning. Där kunde David Krejci avgöra efter viss dramatik.

2-0 och total kontroll efter första perioden. Då tvingades veteranen Jaromir Jagr kliva av med en skada. Med honom försvann all tjeckisk framåtanda och matchen tog en mycket oväntad vändning.

Efter en mållös andraperiod chockade Lettland Tjeckien med två sena mål i den tredje perioden. Martins Cipulis gjorde 2-1 innan Mikelis Redlihs, tidigare i Björklöven, kvitterade till 2-2 med mindre än fyra minuter kvar att spela.

Tjeckien hade sina chanser under matchens gång. Men den lettiske målvakten Edgars Masalskis gjorde kanske sitt livs bästa match och stoppade 47 av 50 skott. Det tredje målet kom i förlängningen där Bostons center David Krejci avgjorde med ett rappt skott.

- Vi kände ingen press på oss för att alla trodde att vi skulle förlora ändå. Vi gick ut och var bestämda och göra vårt bästa, säger Masalskis till iihf.com.

Innan segermålet hade Lettland haft ett par vassa målchanser att skicka ut Tjeckien ur turneringen. Nu kom tjeckerna undan med hjärtat i halsgropen och spelar kvartsfinal.

Där kommer det att krävas en ordentlig uppryckning från tjeckernas sida om inte OS ska vara över.

- Nu måste vi komma tillbaka, omgruppera oss och göra en bättre insats än i kväll, säger Tomas Fleischmann, Washingtonforwarden som gjorde ett mål och en assist.

Hockeysverige.se