1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Northug: "Hellner var skiträdd"

Petter Northug påstår att Marcus Hellner skakade av rädsla inför herrarnas stafettlopp.- Inför loppet var Hellner verkligen skiträdd, säger norrmannen.


Sverige lekte hem OS-guldet i herrarnas stafett efter magisk åkning av framför allt Marcus Hellner och Johan Olsson. Norrmännen, med Petter Northug i spetsen, hade ingenting att sätta emot.

Norge slutade på andra plats, 16 sekunder bakom Sverige. Men nu menar Northug att Hellner var livrädd inför en eventuell spurtduell med honom.

- Han var definitivt inte rädd när de hade så mycket att gå på, han var nog lättad. Men inför loppet var han verkligen skiträdd, säger Northug till Nettavisen efter loppet.

Inför slutvarvet hade 24-åringen hela 37,5 sekunder upp till ledande Hellner. Då sträckan är 10 kilometer, var det i princip omöjligt för Northug att ta igen svenskens försprång.

- Det var en tuff uppgift som jag hade, men när vi gick ut med denna position, måste vi vara mycket nöjda med silver, fortsätter Northug.

- När Peter går ut över en halv minut bakom, är det inte lätt. Om (Tobias) Angerer haft sin bästa dag och de kunde ha kört tillsammans - då hade det kunnat vara möjligt, fyller tränaren Morten Aa Djupvik i.

"Sverige var bättre"

Men det var långt ifrån Northug som förstörde guldfesten. Norges Odd-Björn Hjelmeseth stod för en av sina sämsta insatser i karriären när han kroknade rejält under den andra sträckan.

- Jag har ödelagt allt. Det är åt helvete. Jag har aldrig tappat i en stafett tidigare. Och det är grymt tungt att det sker just i dag, säger han till Nettavisen.

- Nu får två eller fyra miljoner norrmän vara sura på mig, men det är värst för Martin (Johnsrud Sundby), Lars (Berger) och Petter (Northug), förklarar Hjelmeseth ångerfullt.

Djupvik är en god förlorare och medger att svenskarna var bättre för dagen.

- Hellner hade fin kontroll, vi blev slagna av ett bättre svenskt lag i dag.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!