Onsdag 4 Aug
Stockholm

Finland vann målsnål kvartsfinal

Kvartsfinalen mellan Tjeckien och Finland blev bättre ju längre matchen led och till slut kunde finländarna dra det längsta strået och vinna med 2-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Målvaktsspelet från Tjeckiens Tomas Vokoun och Finlands Miikka Kiprusoff var lysande i de två första perioderna. Båda räddade hela 21 skott var och det var mållöst inför sista perioden.

Matchen ökade i intensitet ju längre matchen led och det var framför allt Finland som har började ta tag i matchen. Men grannen i öst var oerhört ineffektiva i powerplay.

Finländarna hade hela tio minuters powerplay under de två första perioderna och hade grymt svårt att hitta skottlägen.

I början av tredje perioden lirkade den gamle storstjärnan Jaromir Jagr sig igenom och var så när att ge tjeckerna ledningen, men en retlig puckstuds ställde till det.

Ett par minuter senare drog Martin Erat på sig Tjeckiens sjätte utvisning för dagen och ironiskt nog skulle finländarna göra matchens första mål i powerplay.

Niklas Hagman sköt in 1-0 till finländarna med knappa sju minuter kvar att spela. Tjeckerna chansade och tog ut målvakten, men i stället för kvittering satte Valtteri Filippula avgörande 2-0.

Finland möter nu USA i semifinal. I den andra semifinalen ställs Kanada mot vinnaren av Sverige och Slovakien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela