En datoranimerad bild av Ferrari Theme Park i Abu Dhabi där UFC 112 hålls.
1 av 2
En datoranimerad bild av Ferrari Theme Park i Abu Dhabi där UFC 112 hålls. - Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Rich Schultz/Scanpix

Edgar tror på het titelmatch

Utmanaren förutspår en tuff match mot BJ Penn i öknen.


Under UFC 112 den 10 april i Abu Dhabi går Frankie Edgar karriärens största test mot den suveräne mästare BJ Penn.

Den 28 år gamle fightern får New Jersey tränas av veteranerna Ricardo Almeida och Renzo Gracie men verkar tro att Penn blir en svår motståndare att slå.

- I mina ögon är han en av, om inte den bästa fightern i UFC. Han är en av de mest allsidiga, från det stående till marken, hans försvar mot nedtagningar är bättre än allt annat. Hans flexibilitet, balans och allt det där, han blir en hård nöt att knäcka. Jag kommer garanterat att ha fullt upp, säger Edgar till Sherdog.

Edgar fortsätter med att prata om hur svår Penn är att ta ner, just tack vare dennes balans och tillägger att många försöker hålla kvar i hans ben och då får ta emot många slag.

Under karriären som startade 2005 har brottaren Edgar tagit 11 segrar, 6 av dessa i UFC. Karriärens enda förlust kom mot Gray Maynard, men Edgars mer offensiva stil gav honom titelmatchen före Maynard.

Av 8 matcher i UFC har Edgar faktiskt tilldelats pris för "Galans match" hela tre gånger, även om han vunnit mestadels via domslut. Hans största merit är nog segern mot Sean Sherk där han fullkomligen dominerade exmästaren.

Inför galan i Abu Dhabi tänker Edgar vara på plats minst 10 dagar före för att anpassa sig och inför den historiska utomhusgalan har han bilden klar för sig.

- Det kommer att vara i öknen. Det blir varmt så vi kommer att svettas en hel del. Jag förutspår en hel del svett, vad sägs om det?

Huvudmatchen för galan är en titelmatch mellanvikt mellan Anderson Silva och Demian Maia. Dessutom deltar svensken Alexander Gustafsson och ställs mot Phil Davis.

/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.