1 av 4
- Foto: Bildbyrån
Finsk Sisu.
2 av 4
Finsk Sisu. - Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
Nja. Det blev ingen lyckas hockeyfest för Sverige den här gången.
4 av 4
Nja. Det blev ingen lyckas hockeyfest för Sverige den här gången. - Foto: Bildbyrån

Sverige tappade bronset i förlängningen

I morse åkte Sveriges herrar ut mot Slovakien. I kväll var det damernas tur. Finland slog Sverige i förlängningen och grep därmed bronset.


Efter herrarnas fiasko i morse där man förlorade mot Slovakien i kvartsfinalen var det nu dags för upprättelse för det svenska folket.

Men Sveriges damer förlorade - i förlängningen.

Kim Martin petades inför matchen till förmån för Sara Grahn. Inte så konstigt då Martin hade släppt in 19 mål på de två senaste matcherna.

Men Grahn fick inte någon bra start framför kassen. Finlands Heidi Pelttari kunde sätta 1-0 bakom Grahn i början av den andra perioden.

Sverige kvitterade sedan tio minuter senare till 1-1 via Maria Rooth som styrde in Isabelle Jordanssons skott.

Men Finland vägrade att släppa ledningen och tog återigen kommandot genom Michelle Karvinen som kunde runda Grahn och slå in 2-1.

I början på tredje perioden kom kvitteringen. Danijela Rundqvist sköt in sin egen retur och snart väntade förlängning.

Väl där fick Sverige ett snöpligt slut på hockeyfesten när Saara Tuominen kunde göra 3-2 2.33 in i sudden death.

Därmed var den svenska OS-hockeyn över för den här gången och det som senaste slutade med ett OS-guld (herrarna) och ett OS-silver (damerna) blev till ingen medalj alls.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.