1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Bengt-Åke: "Vad fan har hänt?"

Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson beskriver känslan efter uttåget ur OS-hockeyn.- Vad fan är det som har hänt? Ungefär den känslan, säger han.


Hyllad efter OS-guldet i Turin. Hatad av majoriteten av det svenska folket efter debaclet mot Slovakien i kvartsfinalen i går. Det kan svänga snabbt som förbundskapten för Tre Kronor, men det är Bengt-Åke Gustafsson medveten om.

- Kritiken från er i media är jag van vid. Folket träffar jag dagligen och det har jag inga problem med, säger han enligt Expressen.

Gustafsson inser att förlusten väckt starka känslor hemma i Sverige. Likadant var det i Tre Kronors omklädningsrum.

- Vad ska man säga? Det är klart att alla är jäkligt besvikna. Alla är helt tomma. Paffa. Vad fan är det som har hänt? Ungefär den känslan, säger Gustafsson, vars kontrakt som förbundskapten gäller fram till och med maj.

Bengt-Åke menar vidare att det kanske fanns en gnutta underskattning hos spelarna, att det kändes som om de hade tankarna på en eventuell semifinal mot Kanada.

- Ingen hade i sin vildaste fantasi trott att vi skulle vara där vi var efter matchen. Alla var förberedda på att vi skulle vinna matchen och gå vidare. Om det kanske också var en bidragande orsak till att vi inte kom i gång ordentligt har jag ingen aning om. Det får vi aldrig svar på, förklarar förbundskaptenen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!