4 av 6
5 av 6
6 av 6

Slovakien nära omöjlig upphämtning

Kanada är klart för final mot USA i OS-hockeyn. Men man kom undan med blotta förskräckelsen i semifinalen mot Slovakien. En makalös upphämtning var nära – då räddade Roberto Luongo hemmanationen.

Följ Niklas Wikegårds videoblogg direkt från Vancouver

I den tredje perioden, då det stod 3-0, hade nog de allra flesta tagit ut Kanadas seger. Åtminstone hemmapubliken som skanderade: "We want USA!"

Då kom en reducering från Lubomir Visnovsky till 3-1 – och matchen levde igen. Även om de slovakiska spelarna inte riktigt trodde på en upphämtning själva.

Men de skulle få all anledning till att tro på en superskräll. Med drygt fem minuter kvar kom nämligen ytterligare en reducering, den här gången genom Michal Handzus.

Kanadensarna blev nervösa, både på isen och på läktarplats. Och det var faktiskt nära att man tappade hela ledningen.

Med bara några sekunder kvar av matchen fick Pavol Dimitra ett jätteläge att kvittera då han hade öppet mål. Men lagkamraten i klubblaget Vancouver, målvakten Roberto Luongo, stod för en fantastisk räddning och Kanada kunde pusta ut.

Nu väntar en magisk final mot USA, som slog Kanada med 5-3 i gruppspelet. Tar hemmanationen revansch?