- Foto: Bildbyrån

"Som att bli sparkad i skrevet"

... men Burke är stolt över sina spelare.


 USA kom till OS som en outsider. Trots finalförlusten mot Kanada kan spelarna lämna Vancouver med huvudet högt. Amerikanerna spelade den kanske roligaste ishockeyn i turneringen och general managern Brian Burke uttrycker mitt i all sin besvikelse en stolthet över vad hans unga lag åstadkom.

- Våra killar gjorde ett riktigt bra jobb. Ingen trodde på oss inför turneringen, men vi kom till förlängningen i en final så jag är väldigt stolt över våra spelare, säger Burke till nhl.com.

- Det är alltid tufft efter en förlust. Man reflekterar inte över vad man har gjort utan bara över vad man inte har gjort, så alla är väldigt besvikna just nu. I morgon tror jag att vi kommer att inse att ingen förväntade sig att vi skulle göra någonting, men att vi ändå lyckades göra bra i från oss.

Brian Burke har haft en extra känslomässig OS-turnering. Bara en vecka innan avresan till Vancouver tvingades han begrava sin 21-årige son Brendan som avled efter en bilolycka. För general managern, till vardags i Toronto Maple Leafs, Det gör att han kan sätta förlusten i perspektiv.

- Att förlora en match är som att bli sparkad i skrevet, men jag vet att det kommer att känns annorlunda i morgon. Med lite distans kommer vi att se positivt på det här.

Hockeysverige.se

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!