Inför WEC 47

Brian Bowles ska försvara sin titel för första gången och Dominick Cruz vill visa att han är mästarmaterial.


För en del läsare så är organisationen WEC och dess fighters fortfarande relativt okända då UFC fått mest tid i media. Men det vill vi på Kampsport24 och MMAbloggen ändra på då WEC har levererat fantastiska matcher med fighters i de lättare viktklasserna. Går man igenom matchkortet för WEC 47, som går av stapeln natten mot söndag svensk tid, så kan vi vänta oss fler MMA-matcher av hög klass.

Brian Bowles vs Dominick Cruz

Efter sju professionella MMA-matcher fick Brian Bowles chansen på bantamvikts-titeln i WEC mot dåvarande mästare Miguel Angel Torres. Bowles gjorde det bästa av chansen och han överskade de flesta med att dominera mästaren och vinna övertygande. Men en del hävdar att man inte är en sann mästare förrän man har försvarat sin titel och nu är det upp till bevis mot Dominick Cruz.

Den ödmjuke mästaren har under sin karriär visat att han inte har en särskild styrka eller svaghet, istället trivs han och kan prestera oavsett situation och motstånd. Bowles är den kortare med sämre räckvidd av de två kämparna och därför kommer det vara av vikt för honom att vara den som bestämmer tempot och styr matchen i oktagonen.

Cruz har under 15 professionella MMA-matcher endast förlorat mot WECs guldkalv Urijah Faber vilket gör honom till en värdig utmanare. Cruz kommer förmodligen att förlita sig på sin räckvidd och försöka frustrera Bowles med sin jabb. I sin senaste match mot Joseph Benavidez visade Cruz en god nedtagningsförmåga men det är tveksamt om han kommer ha den strategin mot Bowles.

Förutsägelse - Bowles har vunnit alla sina matcher innan domarna har fått säga sitt och den trenden kommer att fortsätta på WEC 47.

Miguel Torres vs Joseph Benavidez

Benavidez är känd för att utan pardon röra sig framåt oavsett vad motståndaren har att bjuda på. En imponerande egenskap som ibland kan vara till hans nackdel då det går att förutspå hans nedtagningsförsök och konstanta press.

Miguel Torres var fram till sin senaste match, som han förorade mot Brian Bowles, ansedd som näst intill omöjlig att besegra. I denna match kommer han ha fördelen av din längd och räckvidd och med tanke på att Torres för första gången tagit hjälp för att förbereda sig för en match kanske han väljer att nyttja dessa fördelar.

Förutsägelse - Dessa två kombattanter har kondition så det räcker och blir över och då ingen av dem har för avsikt att vika sig för den andre kommer domarnas bedömning skänka vinsten åt Torres efter en lång och krävande match.

Övriga matcher

På galans huvudkort kommer även Jens Pulver, Javier Vazquez, Deividas Taurosevicius, LC Davis, Bart Palaszewski och Karen Darabedyan ställa upp. Läs om de övriga matcherna på MMAbloggen.

/
/
/
WEC
/
MMA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
MMA Live
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.