Mike Swick firar segern på UFC 99.
Mike Swick firar segern på UFC 99. - Foto: Hermann J. Knippertz/Scanpix

Swick tycker Hardy är värdig

Mike Swick har ändrat åsikt och medger att Dan Hardy förtjänat sin titelmatch.


Den 27 mars är det dags för UFC 111 och då ska britten Dan Hardy möta Georges St. Pierre i en titelmatch i weltervikt.

Hardy fick chansen efter att ha tagit sin fjärde raka seger i UFC mot Mike Swick. Beslutet följdes av att Swick gick ut i media och sa att Hardy inte gjort nog för att förtjäna en titelmatch, nu verkar han ha ändrat sig.

- Dan Hardy förjänar definitivt titelmatchen. Jag sa i ett par intervjuer att han inte gjorde det, men jag vill rensa luften nu. När jag sa det var jag fortfarande upprörd över att ha blivit slagen av honom på UFC 105, säger Swick till MMAfighting.

Swick går till och med så långt att han säger att han skäms lite över sitt uttalande, dessutom säger han nu att Hardy även har en chans att slå St. Pierre.

- Hardy kan definitivt vinna. GSP har överlag bättre chanser men Hardy blir bättre och bättre. Och jag är mer exalterad inför att se GSP mot Hardy än jag är över nästan alla andra de kunde sätta mot GSP, fortsätter Swick.

Två förluster i rad

För egen del ska Swick ha dragit på sig en armbågskada som håller honom borta en tid. Titelmatchen han gick miste genom förlusten mot Hardy ligger även ännu längre bort nu då han på UFC 109 blev utstrypt av Paulo Thiago.

Sen dess har Swick varit i Thailand för att förbättra sin thaiboxning och säger att han är på väg att göra förändringar i sin stil.

- Jag förstår nu att jag måste ändra min egen stil. Jag har haft samma stil i hela min UFC-karriär och smarta fighters som Hardy och Thiago, de tillhör den yttersta eliten och kan förutspå vad jag ska göra om de gör sin hemläxa.

/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!