1 av 4
- Foto: Karim Mehnaoui
2 av 4
- Foto: Karim Mehnaoui
3 av 4
- Foto: Karim Mehnaoui
4 av 4
- Foto: Karim Mehnaoui

Widlund tog EM-silver

Nils Widlund berättar om silvret i sanshou vid EM i Turkiet.


Talangfulle Nils Widlunds framgångar fortsätter och i helgen tog han silver vid EM i wushu i Antalya, Turkiet.

Wushu, som i västvärlden populärt kallats kung-fu, delas in i traditionell kampkonst och modern idrott. Widlund tävlar i sanshou som är kampdelen av wushu.

På Widlund blogg framkommer det att han var sjuk under tävlingarna men att han med två ipren i kroppen kände sig redo att tävla.

- När jag väl petat i mig iprenen mådde jag tillräckligt bra fysiskt för att prestera nästan till max. Sedan kan man alltid spekulera i hur det gått om jag varit helt frisk och fått med den mentala biten bättre. Det var snarare den som fick sig en törn av att jag inte mådde hundra. Silvret är bra, jag är stolt. Men det är alltid snopet att snubbla på målsnöret. Man vinner ju inte silver, man förlorar guldet, säger Widlund till Nyheter24.

Widlund tänker redan på framtiden men har för avsikt att hålla båda fötterna på jorden, fortsätta att arbeta och att ägna sig åt kampsport vid sidan av. I dagsläget finns det inga förutsättningar inom sporten för att ägna sig åt den som proffs men Widlund understryker att han tränar och tävlar för att han tycker det är roligt.  

- Jag vill ha en bra balans i livet. Jag kommer aldrig skala bort mitt sociala liv eller min yrkesmässiga karriär. Jag försöker komma så långt som möjligt inom kampsporten utan att kapa bort resten av mitt liv. Jag tänker träna rätt och får jag chansen att åka ut och träna med rätt folk så ingeting omöjligt. Jag ska förbättra mig inför nästa gång, så jag vinner!

Kampsportsgalan

Widlund är nominerad i fyra kategorier vid Kampsportsgalan 2010 och han hoppas på att vinna något av dem.

- Tycker att jag nästan fått lite väl många nomineringar, för det finns så många fighters där ute som förtjänar att bli nominerade. Men självklart är det kul och jag hoppas att jag vinner något. Att vinna Folkets pris skulle utan tvekan betyda mest.

Widlund hälsar Kampsport24:s läsare att de är välkommna att komma ner och prova på att träna hos honom på Södermalms Shaolin, eller att höra av sig om de vill ha träningsutbyte eller sparring.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!