Straffdrama avgjorde jätterysare

Innebandys slutspelsmatch mellan Helsinborg och Warberg blev en rysare utan dess like. Matchen gick till straffar där Magnus Svensson avgjorde för Warberg.

Övriga resultat i innebandyn:

Balrog - Täby: 3-6

Falun - AIK: 6-5

Dalen - Storvreta: 3-5

Storlaget Warberg gästade Idrottens hus i Helsingborg i den andra kvartsfinalmatchen lagen emellan. Hemmalaget inledde klart bäst och tog ledningen efter fem minuter genom Daniel Johnsson.

Warberg kvitterade men Helsingborg tog återigen ledningen, den här gången genom Linus Nordgren. 2-1 var resultatet efter den första perioden.

Helsinborgs övertag växte i den andra perioden, men trots det utjämnade Magnus Svensson till 2-2. Men sedan var det full fart framåt från Helsingborgs sida. Hemmalaget svarade för tre raka mål innan Matthias Larsson reducerade.

I mitten av tredje perioden satte Nordgren sitt tredje mål för kvällen och segern såg ut att vara klar. Men med sex minuter kvar att spela reducerade Warberg och bara fyra minuter senare pangade Kimmo Eskelinen in 6-5.

Just Eskelinen satte därefter kvitteringen med bara tolv sekunder kvar att spela och matchen gick till förlängning. Där bytte lagen chanser var och varannan minut, men några mål blev det inte.

I stället fick straffar avgöra jätterysaren. Warberg var klart kyligast och när Magnus Svensson fintade bort Mattias Andersson i Helsingborgsmålet, var saken klar. Warberg leder nu kvartsfinalmötet med 2-0 i matcher.