Helsingborg

Helsingborg är en stad som ligger i Skåne och tillhör Helsingborgs Kommun. Helsingborg räknas som Sveriges 8:e största stad med totalt 108 334 invånare.

Innan staden döptes om till Helsingborg år 1970 så hette den Hälsingborg. I staden finns många vackra platser och några av de största turistmålen är medeltidsborgen Kärnan, slottsträdgården Sofiero samt Dunkers kulturhus. 

Helsingborg kallas i folkmun för sundetspärla för att staden är belägen så nära vattnet och kontinenten. Står du och tittar ut över vattnet så ser du enkelt till den danska sidan där Helsingør ligger. Det går färjor mellan städerna och det tar cirka 20 minuter att åka över.

Stadens historia sträcker sig hela vägen till vikingatiden vilket till stor del beror på den strategiska positionen med Danmark på enbart 3,5 kilometers avstånd. 

Helsingborg är även känd för sitt fotbollslag Helsingborgs IF som har vunnit flera SM-guld, senast 2011. Laget åkte dock ur Allsvenskan för ett par år sedan och slåss nu i toppen av Superettan.

Källa: Helsingborg

Helsingborg.
Man går över ett övergångsställe i Helsingborg. Bildkälla: Johan Nilsson/TT
idag 06:59
"Larm om pågående inbrott, Mörarp.", skriver polisen på sin hemsida.
idag 00:20
"Man gripen efter misshandel i relation utanför Helsingborg", skriver polisen på sin hemsida.
igår 10:20
Tomas Ledin åker på en längre turné i sommar som dessutom tar honom till både vårt västra och östra grannland. Det blir premiär i Langesund i Norge den 16 juli och avslutning i Jakobstad i Finland en dryg månad senare.
3 dagar sedan 21:45
"Stattena. Brand i byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.
3 dagar sedan 16:16
Två unga män åtalas för dödsskjutningen i Landskrona i mitten av maj, den ene för att ha utfört mord och den andre för medhjälp.
27 Nov, 11:14
"Larm om brand", skriver polisen på sin hemsida.
25 Nov, 19:02
Det blir flera Stockholmsderbyn i svenska cupen nästa år. I damernas cup lottades Hammarby, Djurgården och AIK alla i samma grupp.
25 Nov, 00:10
"Två tonårspojkar grips misstänkta för rån.", skriver polisen på sin hemsida.
24 Nov, 03:24
"Polis larmas till Södra Raus med anlednng av en stöld ur ett fordon.", skriver polisen på sin hemsida.
23 Nov, 09:24
Efter chefskapet på Fredriksdalsteatern går Eva Rydberg, 80, vidare till rollen som teaterdirektör i August Blanches komedi "Ett resande teatersällskap". I sommar blir det hennes tur att brista ut i en av den svenska dramatikens klassiska repliker: ”Fan må vara teaterdirektör!”
22 Nov, 09:27
Nyföretagande och byggande dalar och konkurserna blir fler. Dessutom ökar arbetslösheten snabbare i Skåne än övriga riket. Ändå är utgångsläget i Skåne bättre än på länge, enligt rapporten om Skånsk konjunktur av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet.
21 Nov, 11:38
Precis när mannen hade kommit hem och var på väg till sitt hus exploderade hans bil i Laröd utanför Helsingborg i slutet av oktober förra året – det var bara tur att han överlevde.
20 Nov, 15:18
Mikael Dahlberg, som varit tillförordnad sportchef i Helsingborgs IF sedan i våras, blir kvar på posten i superettanklubben.
20 Nov, 10:16
En elakartad bakterieinfektion tvingade Tommy Körberg att hastigt avbryta sin turné i somras. Ett år senare återupptar han den, nu med med ytterligare fem konserter.
19 Nov, 00:47
"Olyckan mellan taxi och person, Helsingborg.", skriver polisen på sin hemsida.
19 Nov, 00:47
"Olyckan mellan taxi och person, Helsingborg.", skriver polisen på sin hemsida.
17 Nov, 10:02
Efter förra sommarens turnésuccé är Benjamin Ingrosso sugen på att ge sig ut på en ny sommarturné. Den här gången utan att vara nervös.
17 Nov, 01:32
"Man gripen, Helsingborg.", skriver polisen på sin hemsida.
16 Nov, 10:39
"Brand i lägenhet", skriver polisen på sin hemsida.
15 Nov, 17:24
Historiskt stora budgetunderskott tornar upp sig i kommuner och regioner, men statsminister Ulf Kristersson (M) räknar inte med drastiska personalnedskärningar i välfärdssektorn.
1 2 3 4 ... 55