Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vladimir och Vitalij för lika för HBO

1 av 3

Michael Sohn/AP

2 av 3

Roberto Pfeil/AP

3 av 3

ALESSANDRO DELLA VALLE/AP

Sport | 18/03/2010 11:36

Som Nyheter24 tidigare berättat så kommer inte HBO att sända matchen mellan Eddie Chambers och Vladimir Klitjko. Förklaringen? Bröderna är för lika för den amerikanska publiken.

Ross Greenburg, som är vd för HBO:s sportavdelning, gav i går den något luddiga förklaringen till varför kanalen inte valt att sända matchen.

- När Vitalij Klitjko gjorde comeback 2008 så förvirrade det den amerikanske konsumenten. Folk har svårt att skilja på de två, säger Greenburg till ESPN.

En annan anledning till att matchen inte visas av HBO är troligtvis överlägsenheten många experter ofta pratar om när det gäller bröderna Klitjko.

Bröderna vinner de flesta av sina matcher med påtaglig lätthet. Vad värre är - de som får stryk är ofta amerikanska tungviktare.

Det får den amerikanske konsumenten, som Greenburg uttryckte det för ESPN, att tappa intresset.

Många menar att det bästa för tungviktsboxningens framtid att Eddie Chambers på lördag i Düsseldorf "chockar världen" som han själv uttryckte det.

Det skulle höja intresset för tungviktsboxningen i USA men det troliga är ämdå att Vladimir Klitjko behåller sina bälten och att Europa fortsätter dominera viktklassen.

110 länder sänder matchen, dock inte Sverige eller USA.