1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Kungen: "Det ska vara krig"

Det har gnabbats och munhuggits mellan Petter Northug och de svenska längdskidåkarna. Carl XVI Gustaf gillar tongångarna.- Det är som det ska vara. Det ska vara krig, säger han.


När Petter Northug under onsdagen var snabbare än alla svenskar i sprinttävlingen i Stockholm fanns Carl XVI Gustaf på plats. Efter finalloppet hyllade han den norske fantomåkaren.

- Man ska vara lite kaxig när man är så duktig. Han är väldigt, väldigt duktig. Det är bara att gratulera, säger kungen till norska VG.

Under säsongen har norrmannen tjafsat rejält med de svenska längdskidåkarna, framför allt Marcus Hellner. Men kung Carl Gustaf menar att det är en del av sporten.

- Det är så det ska vara. När det handlar om skidåkning så ska det vara krig, förklarar han.

Även Petter Northug var inne på samma spår som den svenska kungen.

- Ja, lite fajt tror jag det behövs. Det skapar action och intresse kring sporten, säger Northug till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.