Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dubbelt upp för Alexander Gustafsson

Sport | 21/03/2010 19:40

Kampsportsgalans stora vinnare blev Alexander Gustafsson som kammade hem två priser.

Den obesegrade Alexander Gustafsson förbereder sig just nu som bäst inför sin andra match i UFC som går på UFC 112 den 10 april i Abu Dhabi.

Kampsportsgalan vann han både Fighter Magazines pris till årets fighter samt röstades fram som vinnare av folkets pris. Nyheter24 tog därför och växlade ett par ord med en mycket glad Gustafsson.

Hur känns det att vinna två priser?

- Det är stort alltså, det kunde jag aldrig tro. Det är stort med allt stöd och det sporrar mig verkligen, säger Gustafsson till Nyheter24.

Gustafsson är just nu inne i den sista hårdträningen inför matchen den 10 april och säger att han är lite sliten. I matchen ställs han mot den meriterade brottaren Phil Davis, en kille som precis som Alexander är obesegrad.

- Han är en duktig atlet men han är lite otestad i MMA, jag vill sätta honom på prov stående, säger Gustafsson.

Inför matchen har Alexander tränat med flera duktiga brottare, bland annat Eddy Bengtsson som även han tränar på Gladius MMA i Göteborg. Under ett par besök i Stockholm har Gustafsson dessutom tränat på brottningsklubben BK Athen.

Att galan går i utomhus i varma Abu Dhabi är ingenting han oroar sig för, tidigare i karriären har Gustafsson nämligen tävlat i Dubai som har ett liknande klimat. Fyra dagar före matchen åker han tillsammans med sin coach ner till Abu Dhabi för att acklimatisera sig ordentligt.

Hur känns det att gå match tillsammans med alla stjärnorna i Abu Dhabi?

- Det blir häftigt, där är man bara en i mängden fortfarande, men jag kommer se till att ha med mig kamera så man kan fotografera BJ Penn, Anderson Silva och gänget, säger Gustafsson.

Till sist, hur vinner du matchen?

– Jag skulle gärna vinna snabbt igen, så jag säger TKO i den första ronden, avslutar Gustafsson för Nyheter24.