Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dopningssajt sponsrade svenske MMA-stjärnan

1 av 2

vikingstore.org

2 av 2

Faksimil från vikingstore.org

Sport | 22/03/2010 18:32

Diego Gonzalez sponsrades av ett företag som säljer dopningspreparat under sin senaste match. Ett misstag säger han nu.

Under de senaste veckorna har rykten cirkulerat om att företaget Viking Store, som säljer dopningsklassade preparat på nätet, uppgett att man sponsrade Diego Gonzalez under dennes match i Japan tidigare i mars i år.

Företaget har även publicerat bilder på Gonzalez iklädd kläder med företagets logotyp på sin hemsida vilket fått Svenska MMA-förbundet att reagera.

- Jag har kontaktat juridiska nämnden som har hand om diciplinära frågor hos Budo & Kampsportsförbundet. De får ta ställning till om detta bryter mot stadgarna eller inte. Det känns skönt att de har hand om det, SMMAF (Svenska MMA-förbundet) får inte hantera sånt här utan det är den juridiska nämnden som har hand om frågan. Mer än så kan jag inte uttala mig, säger August Wallén, ordförande i SMMAF till Nyheter24 på telefon.

Nyheter24 har tidigare förgäves sökt Gonzalez för en kommentar. Men först nu har han kommenterat härvan via ett pressmeddelande.

- Jag fick ett erbjudande från en sponsor på plats i Japan, utan att ta reda på mer om sponsorn tackade jag ja. Detta var ett misstag, jag tar inte otillåtna preparat, jag uppmanar inte andra att ta otillåtna preparat. Jag är en idrottsman, som idrottsman är mitt fokus på hård träning och ärlig, rättvis kamp, säger Gonzalez.

Diego passar också på att be om ursäkt till fans, familj och sponsorer samt alla andra som berörts av hans misstag. I ett kort mail till Nyheter24 säger han även att detta lärt honom en läxa för framtiden.

- Ja helt klart har det lärt mig något. Nu vet jag ju hur det kan gå, säger Gonzalez till Nyheter24.