1 av 2
- Foto: vikingstore.org
2 av 2
- Foto: Faksimil från vikingstore.org

Dopningssajt sponsrade svenske MMA-stjärnan

Diego Gonzalez sponsrades av ett företag som säljer dopningspreparat under sin senaste match. Ett misstag säger han nu.


Under de senaste veckorna har rykten cirkulerat om att företaget Viking Store, som säljer dopningsklassade preparat på nätet, uppgett att man sponsrade Diego Gonzalez under dennes match i Japan tidigare i mars i år.

Företaget har även publicerat bilder på Gonzalez iklädd kläder med företagets logotyp på sin hemsida vilket fått Svenska MMA-förbundet att reagera.

- Jag har kontaktat juridiska nämnden som har hand om diciplinära frågor hos Budo & Kampsportsförbundet. De får ta ställning till om detta bryter mot stadgarna eller inte. Det känns skönt att de har hand om det, SMMAF (Svenska MMA-förbundet) får inte hantera sånt här utan det är den juridiska nämnden som har hand om frågan. Mer än så kan jag inte uttala mig, säger August Wallén, ordförande i SMMAF till Nyheter24 på telefon.

Nyheter24 har tidigare förgäves sökt Gonzalez för en kommentar. Men först nu har han kommenterat härvan via ett pressmeddelande.

- Jag fick ett erbjudande från en sponsor på plats i Japan, utan att ta reda på mer om sponsorn tackade jag ja. Detta var ett misstag, jag tar inte otillåtna preparat, jag uppmanar inte andra att ta otillåtna preparat. Jag är en idrottsman, som idrottsman är mitt fokus på hård träning och ärlig, rättvis kamp, säger Gonzalez.

Diego passar också på att be om ursäkt till fans, familj och sponsorer samt alla andra som berörts av hans misstag. I ett kort mail till Nyheter24 säger han även att detta lärt honom en läxa för framtiden.

- Ja helt klart har det lärt mig något. Nu vet jag ju hur det kan gå, säger Gonzalez till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.