1 av 5
- Foto: Mary Altaffer
2 av 5
- Foto: Gregory Payan/Scanpix
3 av 5
- Foto: Gregory Payan/Scanpix
4 av 5
- Foto: Gregory Payan/Scanpix
5 av 5
- Foto: Gregory Payan/Scanpix

Resultat från UFC 111

En emellanåt missnöjd publik fick se varför brottning är en viktig och effektiv del av MMA.


Publiken i Prudential Center i New Jersey hade hoppats på att få se titelhållaren Georges St. Pierre göra ännu en spektakulär match men när han fokuserade på nedtagningar, kontroll, positionering och submission-försök yttrade de sitt missnöje tydligt genom att bua åt mästaren.

St. Pierre har tränat med kanadensiska brottningslandslaget och det har givit resultat då han lyckades med alla sina nedtagningsförsök i matchen. När utmanaren Dan Hardy väl befann sig i ryggläge så hade han inga svar och förblev där stora delar av matchtiden utan någon offensiv.

Kanadensaren lyckades etablera flera armlås som såg ut att bli matchavgörande men Hardy hade ingen avsikt att låta sig besegras på det sättet och efter matchen menade han att han inte förstår konceptet att ge upp.

Med mästarbältet över axeln bad St. Pierre om ursäkt till sina fans att han inte lyckats bättre i matchen. Men han var aldrig i fara under 25 minuters tid och det är inget man egentligen ska behöva be om ursäkt för.

Shane Carwin får titelmatch

Frank Mir lunkade fram till oktagonen och väl inne i buren behöll han ett oroväckande lugn. En mycket hetare Shane Carwin var avvaktade initialt men när tungviktarna låste upp i klinch lossade han tunga slag tills Mir föll till mattan. Väl nere på mattan fortsatte ingenjören med en kavalkaden av slag tills domaren stoppade matchen och utnämnde Carwin till vinnare.

Tungviktsmästaren Brock Lesnar var på plats och gratulerade den nykrönte interim-titelhållaren genom att understryka att det bältet Carwin nyss erövrat inte var värt något. Carwin höll med om att Lesnar var ägare till det riktiga bältet och han var snabb att påpeka att det var hans mål att försöka ta det ifrån honom.

Saunders hade inga svar

Ben Saunders kom in som sen ersättare och i matchen mot Jon Fitch fortsatte han att vara steget efter. Saunders tilläts aldrig utnyttja sin räckvidd då Fitch låste upp, slet ner honom till mattan och kontrollerade Saunders med slag och effektiv brottning.

Fitch skulle egentligen gå match mot Thiago Alves och en vinst mot den topprankade brassen skulle på allvar föra Fitch närmare ytterligare ett försök på titeln. Tyvärr gav denna vinst enbart hans kritiker vatten på kvarn att Fitch inte har förmågan att avsluta matcher och att han är en tråkig fighter.

RESULTAT

Georges St. Pierre besegrade Dan Hardy via enhälligt domslut

Shane Carwin besegrade Frank Mir via TKO i första ronden

Jon Fitch besegrade Ben Saunders via enhälligt domslut

Kurt Pellegrino besegrade Fabricio Camoes via submission i andra ronden

Jim Miller besegrade Mark Bocek via enhälligt domslut

Nate Diaz besegrade Rory Markham via TKO i första ronden

Ricardo Almeida besegrade Matt Brown via submission i andra ronden

Jared Hamman besegrade Rodney Wallace via enhälligt domslut

Rousimar Palhares besegrade Tomasz Drwal via submission i första ronden

Matt Riddle besegrade Greg Soto via diskvalificering i tredje ronden

BONUSAR

Kvällens match - Jared Hamman vs Rodney Wallace

Kvällens submission - Kurt Pellegrino

Kvällens knockout - Shane Carwin

Ovanstående fighters kommer att erhålla 65000 dollar i bonus för sina prestationer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.