Florian tror han är överlägsen Gomi

I natt möts Kenny Florian och Takanori Gomi på UFC Fight Night 21. Florian menar att han är bättre än japanen.


Kenny Florian har varit uppe på toppen och vänt i och med förlusten mot BJ Penn förra året. Senast vann han i överlägsen stil mot Clay Guida och med en seger mot Takanori Gomi, en av sportens största namn i Japan, kan amerikanen vara på god väg mot en ny titelmatch.

Den 33 år gamle Florian verkar också tro att hans tekniska stil är överlägsen Gomis.

- Jag tycker att Takanori Gomi är en riktigt farlig motståndare. Men jag tror att min stil är lite mer förfinad på alla områden. Jag tränar hårt för att ha en fördel i alla aspekter, säger Florian till Sherdog.

Florian har bara förlorat två gånger som lättviktare, mot Penn samt exmästaren Sean Sherk. År 2005 tog han sig till final av den första säsongen av The Ultimate Fighter, då som mellanviktare. Där ställdes han mot Diego Sanchez och fick se sig besegrad. Sen dess har det blivit tio vinster av tolv möjliga för fightern från Massachusetts, men han säger sig inte vilja stressa fram en ny titelmatch.

- Just nu tänker jag bara på att vinna och det är det viktigaste. Det är inte jag som beslutar om vem som får nästa chans, jag tänker inte ens så långt som en chans på bältet, säger Florian.

Gomi kallas "The Fireball Kid", var tidigare mästare i Pride och sågs som världens bäste lättviktare. Sen debuten 1998 har han bara förlorat fem gånger, men karriären har stannat av på senare år.

Sen Pride gick under har han mestadels gått i Sengoku där han förlorade två raka matcher mot mindre meriterat motstånd. Nu säger sig japanen ha fått motivationen tillbaka och har vunnit två matcher i rad, matchen mot Florians blir hans första i UFC

- Som fighters vill vi alltid möta de bästa, men jag trodde aldrig det skulle hända. Jag trodde inte Gomi skulle komma till UFC. Han vill han en stor utmaning i sin karriär och det är spännande. Jag tror att det är en stor bonus för de hardcorefans som följt sporten ett tag, säger Florian.

Florian säger även att han varit ett fan av Gomi länge, i natt svensk tid får han chansen att möta en av sina idoler då UFC Fight Night 21 avgörs.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se