Inför UFC Fight Night 21

I natt debuterar Takanori Gomi i UFC och hans ställs mot Kenny Florian.


Följande matchanalys är hämtad från MMABloggen där ni kan läsa om de övriga matcherna på galan.

Kenny Florian vs Takanori Gomi

Det var inte länge sedan Takanori Gomi var på toppen av MMA-världen och han var näst intill omänskligt bra i ringen. Gomi hade visserligen förlorat matcher tidigare, mot BJ Penn och Joachim Hansen, men när han plöjde genom motståndare i PRIDE så var ”The Fireball Kid” älskad av de flesta. Marcus Aurelios vinst över Gomi blev en fläck på solen men inte förrän matchen mot Nick Diaz stod det klart att en era var över.

Kenny Florians resa mot rampljuset tog än annan väg då han som plufsig mellanviktare gjorde sitt yttersta i första säsongen av The Ultimate Fighter. Väl nere på 155 pounds har Florian gjort riktigt bra insatser mot i princip alla utom Sean Sherk och BJ Penn.

När Gomi skulle få sin första match i UFC efterfrågade han en allsidig fighter, inte bara en brottare. Det är precis det han kommer att få med Florian som under hela sin karriär har utvecklats som fighter och verkligen visat det i buren, bortsett från matchen med BJ Penn som har en förmåga att få motståndarna att se ut som oktagon-praktikanter. Florian har en bred arsenal av sparkar och slag där hans armbågar på ett eller annat sätt tenderar att bli en viktig del av hans strategi. Florian är inte känd för sin kraft men han pepprar motståndarna medan han rör sig i sidled och undviker motattacker.

Gomis boxning är elegant och han har krut i båda nävarna, men han kommer vara tvungen att komma nära Florian för att få möjlighet att tända stubinerna. Både Gomi och Florian är duktiga grapplers men jag anser att Gomi har övertaget på marken var gäller brottningen medan Florian skulle kunna sätta en submission då Gomi visat att han är sårbar mot submission-specialister. Men Florian kan nog inte anses vara en specialist på det område och därför tror jag på Gomi i denna dimension av matchen.

Den stora frågan är vilken Gomi som kommer till oktagonen ikväll? Att Florian kommer att vara taggad och förberedd till tänderna är det ingen tvekan om. Men Gomi kan antingen visa gamla takter eller göra en ljummen prestation som skickar honom till att välkomna debutanter på underkortet av UFC-galor.

Mot egentligen bättre vetande och statistik, då de flesta japanska fighters som gått över till UFC inte lyckats, så tippar jag på att Gomi vinner denna match. Det är också det jag vill se. En Gomi som har förtroende, har tränat på att använda och förhålla sig till armbågar och som kan använda buren till sin fördel. Jag kräver och hoppas nästan för mycket av den forne mästaren, jag vet. Jag följer mitt hjärta denna gång.

/
/
/
/
/
/
UFC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.