1 av 2
- Foto: Christof Stache/AP
2 av 2
- Foto: Miguel Villagran/AP

Inför David Haye mot John Ruiz

Britten David ”The Hayemaker” Haye är stor favorit inför lördagens titelmatch i tungvikt mot John Ruiz.


29-årige David Haye sätter på lördag i Manchester sin WBA-titel på spel mot amerikanen John Ruiz. Haye anses av många i dag som den bäste tungviktaren vid sidan av bröderna Klitjko.

I sin senaste match slog Haye den ryske bjässen Nikolaj Valujev och blev därmed ny ägare till WBA-titeln.

Haye har som uttalat mål att bli ”en av de stora”, men då måste han slå rutinerade amerikanen John Ruiz. Ruiz, som själv har haft WBA-titeln två gånger, har mött många av de två senaste decenniernas bästa tungviktsboxare.

Han kan bland annat skryta med segrar över Hasim Rahman och Evander Holyfield, men 38-åringen har den senaste tiden visat upp blandade resultat.

Freddie Roach, som i dag tränar Amir Khan och Manny Pacquiao, har tidigare haft Ruiz i sitt stall. Han säger till Telegraph att en aggressiv Haye har stora chanser att vinna matchen.

- Personligen hade jag låtit David gå ut hårt direkt i första ronden. Han är en bra boxare och vinner han den här matchen så är det perfekt läge för honom att ta sig an bröderna Klitjko, säger Roach till Telegraph.

Haye säger själv i en intervju i Guardian att han har stor respekt för Ruiz.

- Han är ingen långsam tungviktare. Han har en bra dubbeljabb, som jag sett honom använda för att bryta sina motståndares rytm. Men jag är beredd på det. Jag har förberett mig hårdare inför den här matchen än någon annan hittills, säger Haye till Guardian.

/
/
/
/
WBA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!