1 av 5
- Foto: Mary Altaffer/AP
2 av 5
- Foto: Mary Altaffer/AP
3 av 5
- Foto: Mary Altaffer/AP
4 av 5
- Foto: Mary Altaffer/AP
5 av 5
- Foto: Mary Altaffer/AP

Hopkins mot Jones – 17 års väntan är över

När Bernard Hopkins och Roy Jones JR går upp i ringen på söndag natt har det gått 17 år sedan de möttes sist.


När Bernard Hopkins och Roy Jones JR går upp i ringen på söndag natt har det gått 17 år sedan de möttes sist.

Det var i början av de båda boxarnas karriärer som de mötte varandra. Roy Jones JR slog Bernard Hopkins 1993 med minsta möjliga marginal.

Jones gick snabbt vidare till att bli den kanske bästa boxaren under 90-talet. Med titlar i flera viktklasser blev Jones en legendar.

Hopkins fick gå en längre väg mot framgång, men ses också han som en av de bästa boxarna genom alla tider.

Sedan den där matchen 1993 har Hopkins längtat efter att få möta sin tidigare baneman. Nu är alltså 17 års lång väntan över och matchen som inte bara Hopkins drömt om utan hela boxningsvärlden väntat på är nu ett faktum.

På lördag i Las Vegas på klassiska Mandalay Bay möts 45-årige Hopkins och 41-årige Jones för att en gång för alla avgöra vem som är bäst.

Jones, som är en bit ifrån sina glansdagar, talade på onsdagens presskonferens om en nytändning.

- Ni kommer att få se den gamle Roy Jones. Jag känner mig bättre än på länge. I de senaste matcherna så har jag känt mig övertränad. Inför den här matchen känns allt perfekt, säger Jones enligt Fightnews.

Hopkins, som trots sina 45 år ser bättre ut än någonsin, är storfavorit i matchen. Hopkins menar att Jones har undvikit honom i 17 år.

I ett försök att driva med Jones gav Hopkins honom en påskgåva. I en korg under en påskhare låg massor av kycklingar av marshmallows.

- Han har sprungit som en hare i 17 år. Jag ville ha en tupp. men allt jag fann var en kyckling, säger Hopkins enligt Fightnews.

Hopkins fortsatte att psyka Jones.

- Jag vill inte framstå som en buse på lördag kväll. Jag vill att han (Jones) kommer med sin bästa boxning, säger Hopkins.

Jones valde mestadels att småle och posera med gåvan från Hopkins. Vi får se om han tar chansen att tysta Hopkins i ringen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.