1 av 2
- Foto: Simon Dawson/AP
2 av 2
- Foto: Christof Stache/AP

"Haye för liten för Klitjkos"

Efter den övertygande segern över John Ruiz tar David Haye sikte på bröderna Klitjko. Återigen blir han dock ifrågasatt för sin storleks skull.


Det finns inte många experter som ger David Haye någon chans att vinna mot någon av bröderna Klitjko. Att Haye är för liten för tungvikt har han fått höra länge.

Att Haye dansade runt och besegrade den tyngsta av alla tungviktare Nikolaj Valujev, verkar inte ha spelat någon roll.

Även inför matchen mot John Ruiz ställde sig många frågande till att Haye skulle kunna utmanövrera en så rutinerad och svårboxad motståndare som Ruiz.

Manny Steward, som tränar Vladimir Klitjko, har tidigare sagt att det inte finns någon tungviktare stor nog att utmana de ukrainska bröderna.

- Det finns ingen som är stor nog att utmana dem. Jag tror inte heller att David Haye verkligen vill möta bröderna, säger Steward till Telegraph.

Haye slår tillbaka och menar att Stewards uttalande inte kan tas på allvar.

Haye har redan tillsammans med sin tränare Adam Booth utarbetat en plan för hur bröderna Klitjko ska slås.

- Ross Purity och Lamon Brewster knockade båda Vladimir. Killarna som slagit bröderna har varit små som mig. Alltså är de helt klart möjliga att besegra, säger Haye till Telegraph.

Haye, som siktar på att följa i sin landsman Lennox Lewis fotspår och förena alla tungviktsbälten, har ett väldigt starkt självförtroende just nu. Han menar att Klitjkos motståndare många gånger varit väl enkla byten.

- Genom hela sina karriärer har bröderna Klitjko mött överviktiga boxare, som helt klart varit ur form och nöjt sig med att ta emot en check för besväret, säger Haye angående Stewards uttalande till Telegraph.

Haye gästade också BBC Breakfast (video) dagen efter segern mot Ruiz, där han bland annat talade om eventuella möten med bröderna Klitjko.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!