Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alla matcher klara för UFC 114

- 07/04/2010, 11:17 -

ufc.com

Den 29 maj i Las Vegas gör Rampage Jackson och Rashad Evans äntligen upp. De övriga matcherna är nu presenterade.

Det är sen tidigare klart att exmästaren Quinton "Rampage" Jackson återvänder till UFC den 29 maj för att möta Rashad Evans, även han tidigare mästare.

Matchen blir Jacksons första på över ett år då han drog sig ur deras planerade möte i december till förmån för att spela in en filmatisering av kultserien A-Team.

Nu har UFC även presenterat resten av matcherna för galan som hålls i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

Mer lätt tungvikt

Galans andra match går även den i lätt tungvikt då Forrest Griffin sätts på prov mot Antonio Rogerio Nogueira. Forrest vände senast en svit på två raka förluster genom att besegra Tito Ortiz via ett delat domslut i november.

Nogueira gjorde sin första match i UFC på samma gala genom att slå ut Luiz Cane i den första ronden. Veteranen från PRIDE får nu chansen att på allvar slå sig in i toppen av divisionen och visa att han är minst lika bra som sin tvillingbror.

Övriga matcher

Britten Michael Bisping möter på galan amerikanen Dan Miller. De båda kommer från förluster mot Wanderlei Silva respektive Demian Maia.

Överraskande nog finns även ett möte i tungvikt mellan talangen Todd Duffee och Mike Russow med på huvudkortet. Unge Duffee är omtalad för att ha knockat Tim Hague på sju sekunder i sin debut på UFC 102, sen dess har han varit skadad men är nu tillbaka mot brottaren Russow.

Duffee förpassar kända namn som Amir Sadollah och Efrain Escudero till underkortet.

Den femte matchen på galan går mellan Diego Sanchez och den obesegrade britten John Hathaway. Det blir karriärens största test för britten som hittills bara gått på galor i England mot mindre meriterat motstånd. Sanchez däremot behöver få en seger efter förlusten mot BJ Penn senast.

UFC 114

Rashad Evans vs Quinton "Rampage" Jackson

Forrest Griffin vs Antonio Rogerio Nogueira

Michael Bisping vs Dan Miller

Todd Duffee vs Mike Russow

John Hathaway vs Diego Sanchez.

Dong Hyun Kim vs Amir Sadollah

Efrain Escudero vs Dan Lauzon

Melvin Guillard vs Thiago Tavares

Luiz Cane vs Cyrille Diabate

Joe Brammer vs Aaron Riley

Jesse Forbes vs Ryan Jensen