Inför UFC 112

Mikael Knutsson, guldmedaljör vid VM i submission wrestling 2010, berättar om Gustafssons SW-träning inför matchen.


Följande text är hämtad från MMAbloggen där ni kan läsa om de övriga matcherna på UFC 112.

Alexander Gustafsson vs Phil Davis

Jag ska inte ens försöka hävda att jag kan vara objektiv när jag bedömer denna match. Jag vill att Gustafsson ska vinna och frågan är bara hur det ska gå till. Gustafsson är tungt nederlagstippad av oddsmakarna och de flesta amerikanska kampsportsmedier, men jag vill hävda att han har rimliga chanser att segra.

Davis är en grym brottare och han lyckades hålla nere Brian Stann länge nog för att vinna en klar seger via enhälligt domslut. Risken är att även Gustafsson kommer att spendera en hel del tid på rygg och och då gäller det att komma upp kvickt, för någon submissionspecialist är han inte.

Mikael Knutsson, guldmedaljör vid VM i submission wrestling 2010 och Gustafssons träningspartner, hade följande att säga till Nyheter24:

"Det är viktigt att Alex inte blir pinnad på marken. Alex är bra på att komma upp till stående och vi har tränat mycket på att ta oss upp till stående. När Alex är på marken så är han bra på att försvara sig från försök till lås, han jobbar väldigt aktivt från ryggen.

Sedan jag började träna med Alex så har han haft en enorm utvecklingskurva. Jag kör en gång i veckan med Alex, då kör vi SW. Vi koncentrerar oss på de delar som gör att han kan försvara sig på marken och ta sig upp. Vi försöker absolut inte göra honom till någon speciallist på marken.

I matchen mot Davis så hoppas jag att han kan ta sig upp från nedtagningar. Han kommer att lära sig väldigt mycket om han klarar det mot en så duktig brottare. Man lär sig inte så mycket om man knockar sin motståndare efter 10 sekunder."

Så får det bli. Gustafsson spenderar mer tid stående än på rygg och då tar hans nävar hem vinsten.

UFC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!