Inför UFC 112

Två titlar står på spel i Abu Dhabi ikväll. Anderson Silva utmanas av BJJ-specialisten Demian Maia och den allsidige Frankie Edgar vill ta titeln från BJ Penn.


Följande text är hämtad från MMAbloggen där ni kan läsa om de övriga matcherna på UFC 112.

Anderson Silva vs Demian Maia

Alla stora riken faller samman och varje mästare har sin tid. Men tiden kommer inte vara över för Anderson Silva ikväll då han kommer att fortsätta att övertyga och vinna.

Maia har inte gjort någon hemlighet av att hans mål är att använda sin BJJ för att segra men vi får inte glömma att Silva har svart bälte under Nogueira, dvs inte ett svart bälte över internet, och han kommer inte vara hjälplös på mattan. Men vi ska inte tro att Maia kommer göra en Thales Leites och bara ligga på rygg och hoppas på att Silva blir frustrerad. Maia kommer våga röra sig framåt och söka positioner och tillfällen och det är just i denna jakt som matchen kommer ta slut för honom.

BJ Penn vs Frankie Edgar

Frankie Edgar är inte bättre i något avseende än BJ Penn. Den logiska slutsatsen är då att Penn vinner och jag tror logiken kommer att triumfera ikväll. Det kan bli så att Edgar presterar bättre än tidigare utmanare då jag upplever honom som mer samlad och fokuserad, men resultatet efter matchen kommer att vara samma. BJ Penn kommer att vara världens bäste lättviktare, han kommer ha bältet om midjan och han kommer säga till oss att besöka bjpenn.com.

UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför UFC 112