- Foto: Ryan Remiorz

"Jag ska gottgöra fansen"

Dana White besviken över Anderson Silvas beteende i helgens titelmatch.


På helgens UFC 112 i Abu Dhabi tog Anderson Silva en komfortabel seger mot Demian Maia.

Matchen gjorde honom historisk med sex lyckade titelförsvar i rad, men det som diskuteras är istället hans ovilja att avsluta matchen.

Det var tidigt tydligt att Silva var överlägsen Maia, flera gånger hade han lägen att avsluta matchen men valde istället att showa och försöka provocera Maia till att attackera.

I de senare ronderna upphörde mästaren nästan helt med sin offensiv och höll sig bara undan.

Domslutet gick solklart till Silva men publiken visade tydligt sitt missnöje. En annan som var mindre nöjd med prestationen var UFC:s VD, Dana White.

- Jag ber om ursäkt och jag kommer gottgöra fansen som köpte det här i kväll, jag vet bara inte hur än, sa White på presskonferensen efter galan.

Silva har tidigare beskyllts för att vara för loj i sina matcher men lyckades omvända kritikerna i och med den dominanta segern mot Forrest Griffin förra året, nu kan opinionen ha vänt igen.

- Jag tycker att han har en fantastisk talang, men i de första ronderna då larvade han sig bara och det är inte vad jag gillar. Har man en sån talang, gör som Mike Tyson, gå in och avsluta det på två minuter, sa White.

Matchen som sågs av drygt 11000 åskådare kan också ha förstört Silvas potential som dragplåser i en huvudmatch.

- Anderson Silva kan bli den första mästaren som går en förmatch. Hur säljer man Silva efter i kväll?  Folk vill inte se sånt där, jag vill inte se det, sa White.

Inom den närmaste tiden ska White enligt uppgifter ha en diskussion med Silva om hans framtida matcher.

/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!