1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
Här avgör Mickelson Masters till publikens stora förtjusning.
5 av 8
Här avgör Mickelson Masters till publikens stora förtjusning.
6 av 8
Mickelson hade hustrun Amy vid sin sida efter segern.
7 av 8
Mickelson hade hustrun Amy vid sin sida efter segern.
8 av 8

Mickelson vann dramatisk Masters

Tiger Woods kämpade in i det sista, men hamnade utanför topp-tre i Augusta.


Amerikanen Phil Mickelson vann i natt US Masters efter en bogeyfri sista runda på Augusta national.

På greenen vid det 18:e hålet möttes han av sin fru Amy och sin mamma Mary som både drabbats av och fortfarande kämpar mot bröstcancer. Det blev en av tidernas mest tårfyllda och känslosamma segerkramar där Mickelson och hans familj grät, kommentatorerna grät, publiken grät och det var med största säkerhet miljontals tevetittare som fällde några tårar.

- Det har varit ett otroligt tufft år för oss, och det känns speciellt att få uppleva det här tillsammans med familjen. Det kommer vi bära med oss så länge vi lever, sa en märkbart rörd segrare efter sin 67-runda.

Årets seger var Mickelsons tredje på Augusta. Efter att ha tagit på sig sin tredje gröna kavaj berättade han om vilka tankar som for omkring i hans huvud vid det sista hålet.

- Jag visste inte om hon skulle vara där. Medicineringen är stark, och biverkningarna gör att hon inte orkar göra så mycket. Men jag blev väldigt glad när jag såg henne, och det var ett riktigt känslosamt ögonblick när jag kramade om henne. Jag brukar ju inte gråta efter en seger..., sade Mickelson.

"Kommer minnas det här resten av våra liv"

– Jag kan inte riktigt sätta ord på vad det här betyder för mig. Speciellt med tanke på vad vi upplevt det senaste året.

– Det var svårt för Amy att komma hit. Hon får tung behandling och känner sig inte stark. Men hon lyckades och det här kommer vi att minnas resten av våra liv.

Mickelson gick den sista rundan med britten Lee Westwood. Tillsammans såg de hur gruppen som jagade, med bland andra Tiger Woods, slog eagles och birdies. Men i stället för att bli stressade lyfte de sitt spel ytterligare ett steg. Westwood blev sedan tvåa.

– På hål åtta såg både jag och Lee på ledartavlan att de andra gjorde eagles och birdies och då sa vi båda två att vi skulle hänga på det partyt.

Tiger fyra i comebacken

Comebackande Tiger Woods hade en bra chans att ta sin femte US Masters-titel. Inför slutrundan låg han bara fyra slag bakom Mickelson, men titelchansen försvann efter ett pinsamt utslag på första driven där bollen hamnade på en annan bana.

Tävlingen blev mer en bra nystart efter otrohetsskandalerna än något annat och Tiger slutade till slut fyra, elva under par. På den sista rundan fixade han en birdie och fick stående ovationer.

- Jag var med i tävlingen och är bara med i tävlingar jag vill vinna. Jag kom fyra, och misslyckades alltså. Uppenbarligen är jag inte där än, sade han direkt efter rundan.

- Jag slog bollen sämre ju längre veckan gick, jag är inte i bra form än. Jag slog några av de sämsta slag jag slagit på länge, och gjorde för många misstag. Nu ska jag ta lite ledigt och utvärdera saker.

Noterbart är att Tiger Woods fru Elin Nordegren inte sågs till i Augusta vid något tillfälle under Masters.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.