Tiger Woods

Den amerikanske golfspelaren Tiger Woods föddes den 30 december 1975 i Kalifornien, USA. Redan tidigt i karriären slog han ett antal rekord. Innan han fyllt 24 år hade han vunnit 21 professionella turneringar, ett rekord som hade stått sig sedan 1913. Som 21-åring erhöll han positionen som världsetta, den yngsta någonsin. Han blev den femte spelare i ordningen att vinna de fyra stora tävlingarna, US Open, British Open, The Masters och PGA Championship.


Men sedan flera år tillbaka har Woods dragits med skador och det har skrivit spaltmeter hans problem utanför golfbanan. Han var med i en bilolycka 2009 och enligt polisrapporter hade han alkohol och narkotika i blodet. Strax därefter briserade en stor sexskandal och flera kvinnor kom ut offentligt och berättade att de legat med Woods. Han var då gift med svenskan Elin Nordegren. Paret skilde sig strax därefter. De har två barn tillsammans.


Under 2017 greps han av polisen misstänkt för rattfylla. 

11 Aug, 07:26
Sexfaldige majorvinnaren Phil Mickelsons förkärlek för betting har varit en illa dold hemlighet i golfvärlden. Ny avslöjar en ny bok att 53-åringen spelat bort runt en miljard kronor under karriären, samt att han ska ha spelat på egna tävlingar.
1 Aug, 18:18
Inför den stora förändringen då de största golftourerna går samman genom saudiarabiska investeringar tar den amerikanska golftouren hjälp av den allra störste. Tiger Woods blir ny spelardirektör. "Det är en kritisk period för touren", säger han.
13 Jul, 21:46
Rory McIlroy, 34, har tidigare vädrat sitt ogillande för den Saudifinansierade LIV-touren. Under torsdagen kom han med ännu ett tydligt budskap riktat mot LIV Golf. Om LIV-touren var den sista platsen på jorden att spela golf på så hade jag gått i pension, säger nordirländaren.
11 Jul, 19:50
Jimmy Dunne, styrelseledamot i PGA-touren, avslöjar att Saudiarabiens statliga investeringsfond (Pif) kommer att skjuta in mer än en miljard dollar i PGA-touren.
7 Jun, 12:54
De rivaliserande golftourerna har gått från värsta fiender, ordkrig och stämningsansökningar till bästa vänner. Det efter att Europatouren, LIV-touren och PGA-touren slagits ihop över en natt. Vad hände?
7 Jun, 07:22
Beskedet att LIV-touren, PGA-touren och Europatouren går samman slog ned som en bomb i golfvärlden. Och rörde upp känslor hos många av spelarna.
23 Maj, 11:04
Efter tre rundor av US Masters i april blev smärtorna i hans högra ben för starka.Nu väljer Tiger Woods att avstå US Open."Han ska återhämta sig från sin senaste operation", skriver arrangören i ett uttalande.
19 Apr, 22:56
Golfikonen Tiger Woods tvingades bryta US Masters för någon vecka sedan efter tre rundor på grund av smärtor i sitt högra ben.
9 Apr, 13:36
Han har känt av smärtor under helgen.Nu står det klart att Tiger Woods drar sig ur US Masters på Augusta National."Jag är besviken", skriver 47-åringen på Twitter.
8 Apr, 21:36
De har i alla inte haft tur med vädret, golfspelarna som deltar i säsongens första major, US Masters.Regnet har vräkt ner på Augusta National, så till den grad att man nu valt att avbryta den tredje rundan som i stället ska spelas klart på söndag.
8 Apr, 17:14
Rekordsviten såg länge ut att brytas. Men ösregnet på Augusta National räddade Tiger Woods kvar i US Masters.Golfstjärnan klarade kvalgränsen för 23:e gången i följd.
7 Apr, 13:20
Det blev en tung första dag på Augusta National för Tiger Woods.Nu väntar en kamp för att klara kvalgränsen och få spela vidare i US Masters.Jag måste göra ett bättre jobb.
6 Apr, 19:48
Alex Norén fick en mardrömsstart på US Masters. Svensken gick den första ronden på 78 slag, sex över par.För Tiger Woods var det berg- och dalbana medan norrmannen Viktor Hovland delar ledningen med Brooks Koepka och Jon Rahm.
11 Mar, 05:42
David Lingmerth delar niondeplatsen halvvägs in i stortävlingen The Players Championship.Svensken har fem slag upp till täten.
9 Mar, 08:40
Tiger Woods ex-flickvän Erica Herman har lämnat in en stämningsansökan mot golfstjärnan. Herman vill bli fri från det sekretessavtal.
20 Feb, 07:42
Jon Rahms superform håller i sig och efter segern i Los Angeles kan 28-åringen återigen titulera sig världsetta.För Tiger Woods var tävlingen samtidigt ett stort steg i rätt riktning.
17 Feb, 03:46
Tiger Woods har gjort comeback på PGA-touren. Och det med besked.
10 Feb, 20:26
Tiger Woods gör comeback på PGA-touren. Världsstjärnan kommer att delta i nästa veckas tävling i Los Angeles.
25 Dec 2022, 22:44
Den mest framgångsrika spelaren på LPGA-touren genom tiderna, Kathy Whitworth, gick bort på julafton. Det skriver touren på Twitter.
30 Nov 2022, 11:21
Läget är spänt mellan PGA-touren och saudiska LIV-touren.Tiger Woods ser bara en lösning.Greg Norman måste lämna, säger Woods.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.