Tiger Woods

Den amerikanske golfspelaren Tiger Woods föddes den 30 december 1975 i Kalifornien, USA. Redan tidigt i karriären slog han ett antal rekord. Innan han fyllt 24 år hade han vunnit 21 professionella turneringar, ett rekord som hade stått sig sedan 1913. Som 21-åring erhöll han positionen som världsetta, den yngsta någonsin. Han blev den femte spelare i ordningen att vinna de fyra stora tävlingarna, US Open, British Open, The Masters och PGA Championship.


Men sedan flera år tillbaka har Woods dragits med skador och det har skrivit spaltmeter hans problem utanför golfbanan. Han var med i en bilolycka 2009 och enligt polisrapporter hade han alkohol och narkotika i blodet. Strax därefter briserade en stor sexskandal och flera kvinnor kom ut offentligt och berättade att de legat med Woods. Han var då gift med svenskan Elin Nordegren. Paret skilde sig strax därefter. De har två barn tillsammans.


Under 2017 greps han av polisen misstänkt för rattfylla. 

13 Jun, 19:26
Ska Ludvig Åberg bjuda på en ny majorrysare i helgen? Förutsättningarna finns efter svenskens smakstart i US Open. Åberg gick första rundan på 66 slag, vilket räckte till en tidig andraplats.
12 Jun, 15:04
Svenska herrgolfare är på väg att invadera USA. Nästa säsong kan tre nya spelare göra superstjärnan Ludvig Åberg sällskap på PGA-touren. Vi vill få in spelare som har kapacitet att vinna, säger förbundskaptenen Katarina Vangdal.
11 Jun, 19:00
Tiger Woods gör sig redo för sin 23:e US Open den här veckan. Då har han med sig sin son Charlie Woods – som svingcoach. Han har sett mig slå fler golfbollar än någon annan, säger 48-åringen.
15 Maj, 13:30
Den ene har blivit pappa, den andra har vilat ett sargat knä. Nu peggar upp Scottie Scheffler och Ludvig Åberg upp igen, redo att fajtas om en ny majortitel. Bland konkurrenterna i PGA-mästerskapet finns alltifrån Tiger Woods till Michael Block.
7 Maj, 10:52
Ludvig Åberg blir en del av legendaren Tiger Woods och superstjärnan Rory McIlroys delvis virtuella golfsatsning. Den svenska kometen tar plats i ett av sex lag i tävlingen som ska spelas inomhus.
2 Maj, 20:18
Tiger Woods fick en särskild inbjudan att spela US Open – och har tackat ja. "Jag är hedrad att få en inbjudan", säger golfikonen i ett uttalande.
22 Apr, 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.
15 Apr, 04:12
Världens bästa golfare bara fortsätter att dominera. Ingen kunde rå på Scottie Scheffler i årets US Masters.
15 Apr, 02:08
Ludvig Åberg lyckades inte vinna, men debuten i US Masters blev ändå ett minne för livet. Så mycket pengar fick Åberg för andraplatsen.
15 Apr, 01:00
Ludvig Åberg lyckades inte vinna den gröna kavajen, men majordebuten blev ändå ett minne för livet. Stjärnskottet slutade tvåa bakom Scottie Scheffler i US Masters. Att känna nerverna och pressen under de sista hålen är vad du drömmer om, säger Åberg.
14 Apr, 16:44
Han fick smaka på ledningen ett kort stund i går, men nu är Ludvig Åberg på jakt igen. Här är de väntade huvudrollsinnehavarna i rysaren när US Masters ska avgöras på Augusta National.
14 Apr, 03:10
Tiger Woods imponerade under de två inledande rundorna i US Masters, men på lördagen kom tiden ifatt den 48-årige golflegendaren.
12 Apr, 03:14
Ludvig Åberg har stökat undan majordebuten – med beröm godkänd. Svensken låg delad nia när spelet i US Masters bröts i natt. Han har puttat väldigt bra, säger mentorn Peter Hanson.
11 Apr, 20:32
Scottie Scheffler är den största förhandsfavoriten i US Masters sedan Tiger Woods glansdagar. Men golfens världsetta kan bryta tävlingen – om frun Meredith ska föda parets första barn. I så fall åker jag härifrån, säger Scheffler enligt The Augusta Chronicle.
10 Apr, 13:16
US Masters spelades på Augusta National för första gången 1934 och nu väntar den 88:e upplagan av golfmajorn. Här är guiden inför årets tävling.
8 Apr, 16:36
Kan US Masters dra i gång som planerat på torsdag? Allt hänger på vädergudarna. I nuläget ser regn och åska ut att kunna försena Ludvig Åbergs majordebut.
12 Mar, 20:06
Under sina fem år som anställd lyckades den 31-årige mannen förskingra 22 miljoner dollar (runt 225 miljoner kronor) från NFL-klubben Jacksonville Jaguars genom hundratals påhittade transaktioner.
22 Feb, 04:22
Charlie Woods, golfstjärnan Tiger Woods 15-årige son, gör ett första försök att nå PGA-touren.
16 Feb, 23:00
Tiger Woods tvingades avbryta sin comeback på PGA-touren med influensaliknande symtom. På andra rundans sjunde hål var det färdigspelat för golflegendaren. Samtidigt tappade Ludvig Åberg betydligt.
15 Feb, 06:06
Ludvig Åberg är elva på världsrankningen och har spelat in mer än en miljon kronor per runda som proffs på PGA-touren. Läs mer på Nyheter24!
1 2 3 4 ... 16