Tiger Woods

Den amerikanske golfspelaren Tiger Woods föddes den 30 december 1975 i Kalifornien, USA. Redan tidigt i karriären slog han ett antal rekord. Innan han fyllt 24 år hade han vunnit 21 professionella turneringar, ett rekord som hade stått sig sedan 1913. Som 21-åring erhöll han positionen som världsetta, den yngsta någonsin. Han blev den femte spelare i ordningen att vinna de fyra stora tävlingarna, US Open, British Open, The Masters och PGA Championship.


Men sedan flera år tillbaka har Woods dragits med skador och det har skrivit spaltmeter hans problem utanför golfbanan. Han var med i en bilolycka 2009 och enligt polisrapporter hade han alkohol och narkotika i blodet. Strax därefter briserade en stor sexskandal och flera kvinnor kom ut offentligt och berättade att de legat med Woods. Han var då gift med svenskan Elin Nordegren. Paret skilde sig strax därefter. De har två barn tillsammans.


Under 2017 greps han av polisen misstänkt för rattfylla. 

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.
15 Apr, 04:12
Världens bästa golfare bara fortsätter att dominera. Ingen kunde rå på Scottie Scheffler i årets US Masters.
15 Apr, 02:08
Ludvig Åberg lyckades inte vinna, men debuten i US Masters blev ändå ett minne för livet. Så mycket pengar fick Åberg för andraplatsen.
15 Apr, 01:00
Ludvig Åberg lyckades inte vinna den gröna kavajen, men majordebuten blev ändå ett minne för livet. Stjärnskottet slutade tvåa bakom Scottie Scheffler i US Masters. Att känna nerverna och pressen under de sista hålen är vad du drömmer om, säger Åberg.
14 Apr, 16:44
Han fick smaka på ledningen ett kort stund i går, men nu är Ludvig Åberg på jakt igen. Här är de väntade huvudrollsinnehavarna i rysaren när US Masters ska avgöras på Augusta National.
14 Apr, 03:10
Tiger Woods imponerade under de två inledande rundorna i US Masters, men på lördagen kom tiden ifatt den 48-årige golflegendaren.
12 Apr, 23:58
Han haltar lite när han går, men golf kan Tiger Woods fortfarande spela. Legendaren klarade kvalgränsen i US Masters för 24:e gången i rad – ett nytt rekord.
12 Apr, 03:14
Ludvig Åberg har stökat undan majordebuten – med beröm godkänd. Svensken låg delad nia när spelet i US Masters bröts i natt. Han har puttat väldigt bra, säger mentorn Peter Hanson.
11 Apr, 20:32
Scottie Scheffler är den största förhandsfavoriten i US Masters sedan Tiger Woods glansdagar. Men golfens världsetta kan bryta tävlingen – om frun Meredith ska föda parets första barn. I så fall åker jag härifrån, säger Scheffler enligt The Augusta Chronicle.
11 Apr, 06:16
Är Ludvig Åberg en kylig strateg med bra touch på greenerna? I så fall kan det räcka långt i Masters på Augusta National. Banan passar honom, säger mentorn Peter Hanson.
10 Apr, 13:16
US Masters spelades på Augusta National för första gången 1934 och nu väntar den 88:e upplagan av golfmajorn. Här är guiden inför årets tävling.
9 Apr, 18:40
Han fyller 50 nästa år, har krämpor både här och där och har bara lyckats fullfölja tre tävlingar på tre år. Men störst är han fortfarande – och Tiger Woods tror på segerchans i US Masters. Om allt faller på plats tror jag att jag kan vinna en till, säger han.
9 Apr, 18:12
Ludvig Åberg får spela ihop med 2015 års mästare Jordan Spieth och fjolårsnian Sahith Theegala under de två första dagarna i majordebuten i US Masters.
8 Apr, 16:36
Kan US Masters dra i gång som planerat på torsdag? Allt hänger på vädergudarna. I nuläget ser regn och åska ut att kunna försena Ludvig Åbergs majordebut.
21 Mar, 20:06
Golflegendaren Tiger Woods, 48, ser ut att spela årets första majortävling – amerikanen är uppsatt för spel i US Masters på Augusta National i Georgia, USA, i april.
12 Mar, 20:06
Under sina fem år som anställd lyckades den 31-årige mannen förskingra 22 miljoner dollar (runt 225 miljoner kronor) från NFL-klubben Jacksonville Jaguars genom hundratals påhittade transaktioner.
8 Mar, 11:02
Efter att spanjoren Jon Rahm i december blivit klar för spel på LIV-touren i golf verkade världsstjärnan Rory McIlroy mjukna något i sin inställning till den saudistödda touren.
22 Feb, 04:22
Charlie Woods, golfstjärnan Tiger Woods 15-årige son, gör ett första försök att nå PGA-touren.
16 Feb, 23:00
Tiger Woods tvingades avbryta sin comeback på PGA-touren med influensaliknande symtom. På andra rundans sjunde hål var det färdigspelat för golflegendaren. Samtidigt tappade Ludvig Åberg betydligt.
15 Feb, 06:06
Ludvig Åberg är elva på världsrankningen och har spelat in mer än en miljon kronor per runda som proffs på PGA-touren. Läs mer på Nyheter24!
1 2 3 4 ... 16