Mousasi redo för King Mo

Vid 24 års ålder är Gegard Mousasi redan en av världens bästa. På lördag försvarar han bältet i Strikeforce för första gången.


På lördag går Strikeforce "Nashville" av stapeln, i en av galans tre titelmatcher ser vi Gegard Mousasi försvara sitt bälte i lätt tungvikt mot Muhammed "King Mo" Lawal.

Den obesegrade King Mo har endast gått sex matcher att jämföra med Mousasis 31 matcher, men mästaren ser det inte som ett steg tillbaka.

 - Han är erfaren, inte en lika erfaren fighter  som mig, men han är en erfaren brottare. Han är motståndaren jag frågat efter, han är en farlig motståndare så det blir en bra match, säger Mousasi till MMAfighting.

Mousasi vann titeln genom att knocka Renato Sobra i augusti 2009 och gick sen en match som inte gällde titeln mot Rameau Thierry Sokoudjou i november. Till råga på allt hann han med att möta Gary Goodridge på nyårsafton i Japan.

Det verkar även som att 2010 kan bli ett minst lika aktivt år för Mousasi.

- Jag fightas för Strikeforce i april, i maj börjar DREAM:s GP i lätt tungvikt, sen blir det tillbaka till Strikeforce. Efter det nästa runda av turneringen i DREAM och jag hoppas också gå match i Japan på nyårsafton. Det blir ett hektiskt schema men jag hoppas vinna alla mina matcher, säger Mousasi.

Strikeforce eller UFC

Under karriären har det endast blivit två förluster, den senaste var för fyra år sedan mot den då topprankade Akihiro Gono. Sen dess har det blivit 14 matcher för fightern baserad i Holland och många vill se honom i UFC.

- Jag är väldigt nöjd med Strikeforce. Jag njuter av att vara en del av teamet. Jag kanske skriver på för Strikeforce men det finns ingen anledning för mig att lämna. Jag har blivit väldigt bra behandlad av både Strikeforce och DREAM, jag är nöjd var jag är, säger Mousasi.

Han säger även att det självklart vore en utmaning att möta de bästa men att Strikeforce än så länge försett honom med bra motståndare. I sin nästa match säger han att han förhoppningsvis möter Dan Henderson.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.