Lars-Roland slutar om vi missar VM

– Skulle vi missa VM ser jag ingen anledning att fortsätta, säger Andersson.


Förbundskaptenerna slutar om Sverige missar VM 2010 - Det avslöjar Roland Andersson i en intervju med Aftonbladet i dag.

Sverige har en tuff framtid i VM-kvalet, med en bortamatch mot Portugal följd av ett hemmaderby mot Danmark som de två närmaste matcherna. Och skulle blågult misslyckas med att ta sig till VM i Sydafrika nästa sommar så har förbundskaptensduon Lars Lagerbäck och Roland Andersson med största sannolikhet gjort sitt i landslaget.

– Rent realistiskt , skulle vi missa VM så ser jag ingen anledning att vi ska fortsätta. Då ska vi göra något annat, säger Roland Andersson till Aftonbladet.

Endast gruppvinnaren i VM-kvalgruppen är säker på avancemang, medan grupptvåan går till Playoff-spel, och det är oerhört jämnt i toppen av Sveriges grupp för tillfället. Danmark och Ungern delar ledningen med sju poäng på tre respektive fyra matcher, följda av Portugal och Albanien på fem poäng med fyra matcher spelade, och så Sverige med lika många poäng men en match mindre spelad.

Och enligt Roland Andersson är det inte aktuellt att fortsätta i landslaget utan parhästen Lagerbäck.

– Vi är ett team. Skulle vi försvinna bakom nästa gathörn eller reslutat så försvinner vi tillsammans. Det vet Lasse. Jag är obrottsligt lojal som nummer två, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oskarshamnsspelare: "Svikit en hel stad"

3 timmar sedan

HV71 kvar i SHL: "Oerhörd lättnad"

igår 21:14
HV71 och Oskarshamn har utkämpat den jämnaste matchserien hittills sedan nuvarande kvalsystem infördes. Men i den sjunde och avgörande matchen satte HV in den avgörande stöten och behåller därmed sin SHL-status. Oerhörd lättnad, säger klubbens veteranforward Simon Önerud till TV4 Play efter 5–0 på hemmais.

Önerud om HV71:s räddade kontrakt: "Lättad och glad"

igår 20:44
2021 var Simon Önerud lagkapten när HV71 föll i kvalet mot Brynäs. Tre år senare fick han vara med om ett nytt kval, som den här gången slutade väl för Jönköpingslaget. Lättad och glad att HV spelar i SHL nästa säsong, säger veteranforwarden efter 5–0 på hemmais i den sjunde och avgörande matchen mot Oskarshamn.

Wendt opereras – tillbaka efter sommaren

igår 17:44
IFK Göteborgs Oscar Wendt missar den allsvenska premiären – och hela vårsäsongen.

Toppmatch väntar – då saknar City två stjärnor

igår 17:16
En viktig match i kampen om Premier League-titeln. Men mot Arsenal får Manchester City klara sig utan två stjärnor: Kyle Walker och John Stones. Jag vet inte hur länge de blir borta, säger tränaren Pep Guardiola inför påskdagens fotbollsdrabbning.

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

igår 16:00
Sex VM-guld, sju EM-guld, ett OS-guld. Vad mer finns att bevisa för lag Niklas Edin? Vi är alla riktiga vinnarskallar, men känner ingen press att behöva vinna mer, säger skippern inför premiären i curling-VM.