1 av 4
- Foto: Seth Wenig/AP
2 av 4
- Foto: Paul Chiasson/AP
3 av 4
- Foto: Eckehard Schulz/AP
4 av 4
- Foto: Frank Hormann/AP

Boxning - titelmatcher i helgen

Dubbelt tyskt i Magdeburg och Kelly Pavlik försvarar titeln i boxningstokiga New Jersey.


På lördag försvarar Kelly Pavlik sina WBC och WBO-titlar i boxningstokiga New Jersey. Pavlik har ännu inte förlorat en match i mellanvikt.

Enda förlusten kom när han gick upp en viktklass för att möta Bernard Hopkins. Hopkins som är en av 90- och 2000-talets bästa boxare vann på enhälligt domslut över 12 ronder.

Pavlik är stor favorit mot Sergio Martinez från Argentina, som aldrig boxats om titlar.

I Quebec i Kanada på lördag tar sig rumänen Lucian Bute an Colombias Edison Miranda. Bute har fyra gånger försvarat sin IBF-titel.

Miranda är rankad 17 i supermellanvikt, vilket inte på något sätt innebär att han blir en munsbit för Bute.

Supermellanvikt-divisionen anses av många som en av de tuffaste viktklasserna.

En annan titelmatch i supermellanvikt går av stapeln i tyska Magdeburg på lördag, då Robert Stieglitz försvarar sin WBO-titel mot Eduard Gutknecht.

Det är tredje gången Stieglitz försvarar sin titel och den här gången gör han det mot en landsman. Den obligatoriska matchen mot WBO:s andrarankade Gutknecht är sjunde gången två tyskar ställs mot varandra i en match om en titel.

På samma gala möts också Sebastian Zbik och Domenico Spada i en match om WBC:s interimtitel i mellanvikt. De möttes i juli 2009, en match som tyske Zbik vann mot italienaren Spada. Matchen var dock så jämn att en ny match var ofrånkomlig.

Spada har kaxat upp sig rejält inför matchen och menar att han blev bortdömd senast de möttes. Något han ska se till inte händer den här gången. Räkna med en het gala i tyska Magdeburg.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

2 timmar sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

3 timmar sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.