Torsdag 28 Okt
Stockholm

Boxning - titelmatcher i helgen

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Dubbelt tyskt i Magdeburg och Kelly Pavlik försvarar titeln i boxningstokiga New Jersey.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På lördag försvarar Kelly Pavlik sina WBC och WBO-titlar i boxningstokiga New Jersey. Pavlik har ännu inte förlorat en match i mellanvikt.

Enda förlusten kom när han gick upp en viktklass för att möta Bernard Hopkins. Hopkins som är en av 90- och 2000-talets bästa boxare vann på enhälligt domslut över 12 ronder.

Pavlik är stor favorit mot Sergio Martinez från Argentina, som aldrig boxats om titlar.

I Quebec i Kanada på lördag tar sig rumänen Lucian Bute an Colombias Edison Miranda. Bute har fyra gånger försvarat sin IBF-titel.

Miranda är rankad 17 i supermellanvikt, vilket inte på något sätt innebär att han blir en munsbit för Bute.

Supermellanvikt-divisionen anses av många som en av de tuffaste viktklasserna.

En annan titelmatch i supermellanvikt går av stapeln i tyska Magdeburg på lördag, då Robert Stieglitz försvarar sin WBO-titel mot Eduard Gutknecht.

Det är tredje gången Stieglitz försvarar sin titel och den här gången gör han det mot en landsman. Den obligatoriska matchen mot WBO:s andrarankade Gutknecht är sjunde gången två tyskar ställs mot varandra i en match om en titel.

På samma gala möts också Sebastian Zbik och Domenico Spada i en match om WBC:s interimtitel i mellanvikt. De möttes i juli 2009, en match som tyske Zbik vann mot italienaren Spada. Matchen var dock så jämn att en ny match var ofrånkomlig.

Spada har kaxat upp sig rejält inför matchen och menar att han blev bortdömd senast de möttes. Något han ska se till inte händer den här gången. Räkna med en het gala i tyska Magdeburg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela