1 av 6
- Foto: Tim Larsen
2 av 6
- Foto: Tim Larsen
3 av 6
- Foto: Tim Larsen
4 av 6
- Foto: Tim Larsen
5 av 6
- Foto: Tim Larsen
6 av 6
- Foto: Tim Larsen

Martinez segrar och erhåller mellanviktstiteln

Sergio Martinez ny mellanviktsmästare efter nattens match mot Kelly Pavlik.


I natt gick Sergio Martinez från Argentina sin första titelmatch och han var nederlagstippad mot regerande WBC och WBO-mästaren Kelly Pavlik.

Den mindre men snabbare Martinez höll sin distans och cirklade Pavlik, en framgångsrik taktik som gjorde att Pavlik fick jaga medan Martinezs träffsäkerhet gav honom övertaget de första fyra ronderna. Pavlik fick ett litet cut över vänster öga men han var fortfarande i gott skick.

Det tog tid för Pavlik att hitta sin rytm men väl på plats visade han i rond fem till åtta varför han var den regerande mästaren. Pavliks framgång blev synlig på Martinez då en svullnad uppstod över höger öga. 

I nionde ronden fick Martinez in en träff som öppnade upp ett cut över Pavliks högra öga och därefter tog Martinez tillbaka kommandot i matchen och fortsatte att dominera med starka ronder.

Efter tolv ronder bedömde de tre domarna med siffrorna 115-111, 116-111 and 115-112 att Martinez hade vunnit matchen och därmed var han den nya mellanviktsmästaren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tung svensk förlust – men OS-hoppet lever

Stjärnas skademardröm – missar OS

1 timme sedan
I Tokyo 2021 tog hon OS-guld och satte världsrekord i tresteg – nu missar Yulimar Rojas sommarens OS i Paris. Venezuelanskan har skadat hälsenan.

Talangens märkliga skada: "Fötterna domnar bort"

2 timmar sedan
Anna Sandbergs kometkarriär började plötsligt hacka i fjol. En märklig skada i båda benen blev till slut ohållbar för Häckenbacken. Det har gått så långt att mina fötter domnar bort under matcher, säger 20-åringen, som efter operation nu är redo för helgens damallsvenska premiär.

Mardrömsmorgon och vattenbesök för Åberg

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fick en mardrömsstart på andra dagen i US Masters. Ett besök i vattnet på 15:e hålet bidrog till att svensken slutade första rundan på 73 slag, ett över par.

Leksand tappar trio – talangen lämnar

idag 15:52
Leksand fortsätter att tappa spelare efter kvartsfinaluttåget mot Frölunda i SM-slutspelet.

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

idag 14:56
Patrick Ekwall är en av Sveriges allra kändaste sportjournalister. Men hur bra koll har du på hans liv i övrigt? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ekwall.