Torsdag 21 Okt
Stockholm

Resultat Strikeforce Nashville

Tre titlar stod på spel när Strikeforce besökte Nashville.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Strikeforce intog Bridgestone Arena i Nashville i natt svensk tid för att underhålla publiken på plats och leverera gratis MMA på kanalen CBS. Förväntningarna på matcherna och galan i sin helhet var höga på förhand då Strikeforce som organisation fått utstå en del kritik.

Tre titlar och medföljande mästarbälten stod på spel och sex fighters gjorde sitt yttersta för att antingen förbli eller krönas till mästare

Shields visar stark brottning mot tidigare olympisk brottare

Den regerande mästaren Jake Shields testades av Dan Hendersons tunga höger redan i första ronden. Samma höger som släckte ljuset för Michael Bisping, och för många andra innan det, sökte sitt mål och fann det vid upprepade tillfällen i de första fem minuterna av matchen. Shields tappade aldrig fattningen helt men var nära att bli avslutad av veteranen.

I en intervju efter matchen medgav Shields att han blev desorienterad och att han gick på instikt för att härda ut till rondvilan. Shields enda tanke var att han inte kunde låta dem som tvekade på hans förmågor få rätt, han kunde inte bli knockad i första ronden.

I andra ronden och i resten av matchen blev det istället Shields brottning och positionering som blev avgörande. Dan Henderson förlitade sig på sin trogna höger men Shields desarmerade Henderson genom att ta matchen till mattan där han hade en dominerande position under större delen av de resterande tjugo minuterna i matchen.

Med domarsiffrorna 49-46, 49-45 och 48-45 behöll Shields sin mästartitel och han har nu vunnit fjorton matcher i rad.

För närvarande är Shields utan kontrakt med Strikeforce och det råder mycket spekulationer kring om Shields ska söka sig till konkurenten UFC eller om han stannar i Strikeforce.

Tyvärr så uppstod det ett slagsmål i buren vid Shields tacktal, något som ni kan se och läsa om på MMAbloggen.

Melendez tillät aldrig Aoki att fånga honom

Shinya Aoki gör ingen hemlighet av sina styrkor och vart han vill föra sina matcher. Med svart bälte i både jiu-jistu och judo har Aoki haft en mycket framgångsrik karriär i MMA. Aoki hade för avsikt att fortsätta sin framgång vid sin debut i USA men Gilbert Melendez hade andra planer.

Aoki gjorde sitt yttersta under hela matchen för att snärja Melendez som vist nog höll sig undan och valde sina närstrider. Melendez valde att attackara fullt ut först i de sista sekunderna av varje rond för att garantera att domarna gav honom ronden samt att Aoki inte skulle hinna etablera och avsluta en submission.

När domslutet kom var domarna överens om att Melendez vunnit alla ronder och Melendez behöll sin titel och klättrade förmodligen på rankingen för de bästa inom lättvikten i världen.

Inte bara kung till namn

I första ronden trodde kommentatorerna att Gegard Mousasi tillät sig bli nedtagen för att trötta ut den muskulösa Muhammed "King Mo" Lawal. Mousasi lossade osedvanligt starka slag mot Lawal som fortsatte att arbeta från toppostion. När matchen fortsatte i samma stil och båda blev allt tröttare var det uppenbart att Mousasi inte hade något svar på nedtagningsförsöken och väl på mattan med kungen över sig hade han svårt att hitta något bra svar.

Efter fem ronder stod det klart att "King Mo" nu var kung i lätt tungvikt i Strikeforce och att han hade brutit Gegard Mousasis femton matcher långa vinstsvit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela