Stockholm

Martinez: ” Jag har alltid vetat att jag skulle bli världsmästare”

1 av 2
. Foto: Tim Larsen/AP
2 av 2
. Foto: Reed Saxon/AP

En ödmjuk Sergio Martinez hyllar Kelly Pavlik på presskonferensen efter sin seger.


Läs mer

Den nye WBC- och WBO-mellanviktsmästaren från Argentina visade under matchen att den snabbare boxaren oftast drar det längsta strået i jämna matcher.

Kelly Pavlik, som hade öppna sår över båda ögonen och var allmänt mör efter matchen, kunde inte närvara vid presskonferensen. Pavliks tränare Jack Loew fick i stället svara på frågor från den samlade pressen.

Loew förklarade att matchen till en början gick som det var tänkt. Att Martinez ägde de första ronderna var inget som oroade Loew. Han visste att Pavlik skulle jobba sig in i matchen och mycket riktigt så ökade mästaren tempot i rond fyra och boxades bra till och med rond åtta.

- Av någon märklig anledning slutade vi slå i ronderna nio till och med tolv, säger Loew på presskonferensen enligt Fightnews.

Sergio Martinez påpekade att det var tydligt att Pavlik höjde tempot i rond fyra och att han inte var förvånad, då han visste att en stor mästare som Pavlik inte skulle förlora utan att visa något av sin bästa boxning. Pavlik, som är betydligt större än Martinez och slår hårdare, tvingade Martinez att vara försiktig i sina attacker.

- Kelly Pavliks styrka var en faktor matchen igenom, men en stor mästare måste kunna anpassa sig. Kelly kan avsluta en match med ett slag, så jag fick vara försiktig hela matchen, säger Martinez.

I de fyra sista ronderna höjde Martinez intensiteten och Pavlik såg ut att bli överväldigad av den snabbe argentinaren.

- Det var en medveten plan. Inget jag gör i ringen är av en slump, vare sig det är att jag släpper ner garden eller pratar med min motståndare. Från den nionde ronden och framåt var planen att intensifiera attacken mot Pavlik, säger en nöjd Martinez enligt Fightnews.

Vad som händer härnäst för den nye mästaren är oklart. En returmatch mot Pavlik är inte omöjlig. Martinez tränare Lou Dibella ser dock hellre att Martinez går ner en viktklass till sin nästa match, för att möjliggöra ett möte med Antonio Margarito.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.