1 av 5
- Foto: Tim Larsen/AP
2 av 5
- Foto: Reed Saxon/AP
3 av 5
- Foto: Eric Jamieson/AP
4 av 5
- Foto: Frank Hormann/AP
5 av 5
- Foto: Roberto Pfeil/AP

Boxning - Sergio Martinez om framtiden

Nyblivne WBC- och WBO-mästaren i mellanvikt Sergio Martinez avslöjar vem han vill möta härnäst.


I en öppenhjärtig intervju med Fightnews, som publicerades på onsdagen, berättade Sergio Martinez om hur han njuter av att vara nybliven mästare.

Om matchen mot Kelly Pavlik säger han att han förväntade sig en tuffare match rent tekniskt och strategiskt, men att Pavliks fysiska styrka var ett hot matchen igenom.

På frågan om vem han vill möta i sin nästa match, lyfter Martinez fram två motståndare som han vill möta innan året är slut. Den ene är mexikanen Antonio Margarito och den andre är Paul Williams. De är de enda två boxarna som slagit Martinez under hans proffskarriär.

- Margarito vill jag möta först, då jag tror att det blir en bra match när våra stilar möts, samt att jag vill hämnas min första förlust, säger Martinez till Fightnews.

Martinez berättar vidare att han inte är säker på vilken viktklass han skall hålla sig i, då han känner sig trygg i både mellanvikt och lätt mellanvikt.

- Det beror lite på vilka erbjudanden vi får, då får vi bestämma om vi ska gå ner till lätt mellanvikt eller stanna i mellanvikt. Det spelar ingen roll egentligen. Jag är bekväm i båda viktklasserna, avslutar Martinez för Fightnews.

Sebastian Sylvester är IBF:s mästare i mellanvikt och Felix Sturm är WBA:s mästare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.