Fredag 6 Aug
Stockholm

Nyman till EM-final i judo

19-åringen Marcus Nyman har sopat mattan med motståndarna under tävlingarna i Österrike. Klockan fem kan han ta historisk medalj.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När dagens EM-tävlingar startade skulle tre svenskar tävla, en av dem var debutanten Marcus Nyman från Stockholm som precis blivit senior.

Med sig hade han ett färskt brons från värdscupen men ingen förväntade sig att han skulle ha något med dagens medaljstrid att göra.

Nyman tänkte dock annorlunda och har gått fram som en ångvält under dagen och det har blivit fyra imponerande segrar mot meriterat motstånd.

I semifinalen slog han österrikaren Max Schirnhofer med högsta poäng efter endast två minuter och nu ställs han mot Varlam Liparteliani från Georgien som har ett EM-silver sen tidigare.

Det är första gången någonsin en svensk herre är i EM-final och senaste medaljen på herrsidan togs 1985. Klockan fem i dag kan det skrivas historia.

Finalen kan följas via livestream från finalpasset som startar klockan fem.

De två andra svenskarna, Martin Pacek och Christoffer Johansson blev utslagna tidigare under dagen i den andra respektive första omgången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela