- Foto: wec.tv

Inför WEC 48

Världens bästa under 70 kilo gör upp i natt då WEC för första gången sänds som PPV.


Natten till söndag svensk tid går WEC 48 och bjuder på inte mindre än två titelmatcher, dessutom får vi se en gammal mästare kämpa för att ta tillbaka sitt bälte.

Jose Aldo (16-1) vs Urijah Faber (23-3-1)

Matchen alla pratar om ska para ihop den livsfarlige Aldo och WEC:s största stjärna Faber om titeln i fjädervikt. Det vore definitivt bra för ekonomin om Faber vann men jag tror att WEC blir besvikna på den punkten. Kanske är det lite väl enkelt att tro på Aldo, jag menar Faber hade ju bältet i flera år och har brottningen samt den offensiva verktygslådan att slå de flesta. Men Faber blev slagen av Mike Brown inte mindre än två gånger, behöver jag säga mer? Samma Brown som Aldo kastade runt i buren. Man kan inte jämföra stilar på det sättet, men något säger det.

Fabers chans är att ta ner matchen så fort han kan och inte vara övermodig, kommer det att hända? Tveksamt med tanke på att Brown inte tog ner Aldo. Vi får helt enkelt se Aldo försvara bältet ett andra gång och den här gången kan inte Faber skylla en förlust på sina brutna händer.

Benson Henderson (11-1) vs Donald Cerrone (11-2)

Deras förra möte var en av de galnaste matcher jag sett där Hendersons gummiarmar klarade honom ur till synes givna submisions och hans nedtagningar gav honom segern. Efter det har han blivit enhällig mästare genom att besegra Jamie Varner och nu ska "Cowboy" Cerrone få en ny chans. Jag tror att matchnbilden blir liknande, Henderson kommer att kunna ta ner Cerrone men väl där tror jag att Cerrone vässat sina submissions och kommer att låsa ut mästaren om han får chansen.

Mike Brown (23-4 vs Manny Gamburyan (10-4)

Här möts två kraftfulla killar som gillar att brotta ner folk för att sen banka på dom tills dom ger upp ett läge för submission. Hur blir det när de båda möts då? Helt enkelt tror jag att Brown är den bättre av de två, dessutom tror jag att han har övertaget i styrka även fast Gamburyan gått i UFC som lättviktare, men där var han nog historiens minsta. Manny har vunnit två sen han kom till WEC, men det var via domslut och den här gången får han se sig besegrad. Det blir säkerligen tufft men Brown vinner och fortsätter klättringen mot en titelmatch och chans på revanch mot Aldo.

Läs om de övriga matcherna i MMABloggen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Världsklass i WEC
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.