Mayweather: "Jag är bäst"

- 27/04/2010, 12:08 -
1 av 3

Rick Bowman/AP

2 av 3

AP

3 av 3

AP

Floyd "Money" Mayweather tycker att han är den bästa boxaren genom tiderna och att en seger över Shane Mosley bara kommer att understryka det.

1 maj möts Floyd Mayweather JR och Shane Mosley i en av årets mest emotsedda och uppsnackade matcher.

Sedan tidigare står det klart att Mayweather inte får WBA-bältet om han vinner över Mosley, då han tidigare vägrat betala en sanktioneringsavgift till WBA.

Vinner Mayweather blir bältet vakant och vinner Mosley, så behåller han det.

Alltså får Mayweather hitta någon annan källa till inspiration inför matchen. Mayweather som har 40-0 i matcher och dessutom tagit dessa segrar i flera viktklasser, pratar nu om hur han skall befästa sitt arv som världens bäste genom alla tider.

I en intervju i går med Fightnews konstaterar Mayweather självsäkert:

– Floyd Mayweather är bäst. Sugar Ray Robinson var en helvetes bra boxare, men Floyd Mayweather är bäst.

– Jag har respekt för Sugar Ray. Jag har respekt för Muhammad Ali, men jag är en man precis som dem. Vad gör dem bättre än mig? För att de gick tusen matcher? Nu har tiderna förändrats. Ut med det gamla och in med det nya.

Förutom att prata om sig själv i tredje person och rangordna sig själv högre än de gamla mästarna, så har Mayweather en del att säga om dagens konkurrenter och sin nästa motståndare.

- Jag vet inte var jag skulle placera Mosley. Jag har svårt att se att han kan kalla sig själv stor. Eller att han kan prata om sig själv som en framtida Hall of Fame-boxare. Vi vet ju inte hur länge den här killen var dopad, säger Mayweather om Mosley till Fightnews.

Mayweather kan inte heller låta bli att uttala sig om sin störste antagonist och rival om titeln som världens bäste boxare, Manny Pacquiao.

Mayweather påpekar att Manny hade det kämpigt mot Juan Manuel Marquez två gånger och att han "egentligen" förlorade de matcherna. Dessutom blev Pacquiao enligt Mayweather utboxad av Eric Morales.

Mayweather avslutar intervjun med att ta upp det som är den enskilt största källan till irritationen mellan Pacquiao och Mayweather.

Mayweather vill att uttalandet skall verka allmänt, men man kan ju gissa att det är riktat till en viss person.

- Allt jag säger är att om du är ren, ta testet. Det är allt jag har att säga. Om du är ren, ta testet, avslutar Mayweather för Fightnews.