Stockholm

Woods kan bli nerpetad från tronen

1 av 2
. Foto: Scanpix
2 av 2
. Foto: Scanpix

Tiger Woods har varit världsetta inom golfen i hela fem år, men nu kan Phil Mickelson gå om sin landsman om han vinner Players championship.


Läs mer

USA. Sedan 2005 har Tiger Woods suttit på tronen som golfvärldens bäste spelare. Endast en gång de senaste två åren har han varit hotad på allvar: i fjol, av spanjoren Sergio Garcia, som dock misslyckades.

Men nu har Phil Mickelson, 39, chansen att gå om Woods. Mickelson har storspelat i år och i april tog han sin tredje titel i majortävlingen Masters och så sent som i förra veckan slutade han tvåa i Charlotte.

Skulle Mickelson stå som slutsegrare i Players championship kommer han att bli ny världsetta, så länge Tiger Woods hamnar utanför topp sex. Just nu har Woods stora problem med formen och det ska mycket till för att han ska nå en topplacering, då han i förra veckan inte ens klarade kvalgränsen.

Fast kanske kan det vända för den 34-årige amerikanen, som på måndagen spelade in sig ypperligt på veckans tävlingsbana, enligt Rod Pampling.

- Woods sa att det kändes mycket bättre än förra veckan. Han slog flera bra slag från tee, vilket jag inte tror att han gjorde förra veckan, säger Pampling enligt TT.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.