Måndag 15 Aug
Stockholm

Fedor går match i juni

Mötet mellan Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum den 26 juni är nu officiellt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Till sist har nu Strikeforce i ett pressmeddelande bekräftat att legenden Fedor Emelianenko är klar för en ny match i organisationen. Det blir mot brassen Fabricio Werdum i San Jose den 26 juni och matchen kommer att sändas på Showtime.

Nyheten sätter stopp för de segdragna förhandlingarna mellan Strikeforce och M-1 Global vilket skjutit fram Emelianenkos match gång på gång.

Enligt rapporterna har M-1 Global och deras VD, Vadim Finkelstein inte varit nöjda med samproduktionen man gjorde under Emelianenkos debut mot Brett Rogers i november. De ska ha krävt större utrymme under sändningen och äntligen verkar man ha kommit överens.

Emelianenko har länge rankats som världens bäste tungviktare och han var under många år mästare i PRIDE. På senare år har han dock gått matcher mer sparsamt vilket gjort hans status mer kritiserad, med en seger mot Werdum kan han tysta i alla fall en del av den kritiken.

Werdum har ett förflutet i både UFC och PRIDE samt har varit världsmästare i brasiliansk jiu-jitsu. Sen han kom till Strikeforce har det blivit två segrar, senast via ett jämnt domslut mot Antonio Silva. Under karriären har han även slagit namn som Brandon Vera och Alistair Overeem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.