- Foto: Paul Beaty/Scanpix

Fedor går match i juni

Mötet mellan Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum den 26 juni är nu officiellt.


Till sist har nu Strikeforce i ett pressmeddelande bekräftat att legenden Fedor Emelianenko är klar för en ny match i organisationen. Det blir mot brassen Fabricio Werdum i San Jose den 26 juni och matchen kommer att sändas på Showtime.

Nyheten sätter stopp för de segdragna förhandlingarna mellan Strikeforce och M-1 Global vilket skjutit fram Emelianenkos match gång på gång.

Enligt rapporterna har M-1 Global och deras VD, Vadim Finkelstein inte varit nöjda med samproduktionen man gjorde under Emelianenkos debut mot Brett Rogers i november. De ska ha krävt större utrymme under sändningen och äntligen verkar man ha kommit överens.

Emelianenko har länge rankats som världens bäste tungviktare och han var under många år mästare i PRIDE. På senare år har han dock gått matcher mer sparsamt vilket gjort hans status mer kritiserad, med en seger mot Werdum kan han tysta i alla fall en del av den kritiken.

Werdum har ett förflutet i både UFC och PRIDE samt har varit världsmästare i brasiliansk jiu-jitsu. Sen han kom till Strikeforce har det blivit två segrar, senast via ett jämnt domslut mot Antonio Silva. Under karriären har han även slagit namn som Brandon Vera och Alistair Overeem.

/
/
/
/
Senaste nytt

"Nog de andra som kommer att gråta – inte vi"

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

Hamilton hemlighöll chockflytten för föräldrarna

1 timme sedan
Lewis Hamilton byter sensationellt Mercedes mot Ferrari nästa säsong. Inte ens hans föräldrar visste om transferbomben. Ingen visste. Mina föräldrar fick veta dagen det blev officiellt, säger formel 1-stjärnan.

Matchguide: Sverige–Bosnien

1 timme sedan
Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, andra matchen i bäst av två.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

1 timme sedan
Fotbollsspelare syns ofta i superbilar av olika slag och Erling Haaland är inget undantag. Nu ska Manchester City-spelaren slå till på en Mercedes-AMG One.

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

2 timmar sedan
Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.