1 av 2
- Foto: Jeff Christensen
2 av 2
- Foto: Joe Cavaretta

Don King försöker hindra MMA-match

Den ökände boxningspromotern Don King försöker hindra Ricardo Mayorga att gå MMA-match mot Din Thomas.


Den ökände boxningspromotern Don King är för gemene man mest är känd som den som anordnade The Rumble in the Jungle, matchen mellan Muhammad Ali och George Foreman i Zaire. Don King har även varit promotor för boxare som "Iron" Mike Tysons, Evander Holyfield och Larry Holmes med flera.

Don King menar i ett pressmeddelande och brev till Shine Fights att det nyligen kommit till hans uppmärksamhet att Ricardo Mayorga, boxaren som ska ge MMA en chans, ska gå en match mot veteranen Din Thomas på organisationens gala den 15 maj. Don King kräver att detta stoppas då han menar att Mayoga står under kontrakt med honom och att han har exklusiva rättigheter att företräda Mayorga. 

Mayorga har i september stämt Don King för att han inte lyckats förse Mayorga med tillräckligt många matcher och för att King anses vara jävig. Den processen har ännu inte avslutats.

Shine Fights har i ett pressmededelande tagit tydligt avstånd från Kings hot och de menar att de företräder Mayorga när det gäller MMA.

Att King först nu skulle upptäckt att hans klient ska gå match den 15 maj känns orimligt och välregisserat, men hur denna historia slutar vet vi först efter den 15 maj.

/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!