Stockholm

Ljungskogs karriär över - stoppad av blodsjukdom

. Foto: Scanpix

Susanne Ljungskog är en av Sveriges mest framgångsrika cyklister genom tiderna. Men nu tvingas 34-åringen lägga hjälmen på hyllan på grund av en ovanlig blodsjukdom.


Läs mer

SVERIGE. Susanne Ljungskog, 34, har radat upp pallplaceringar i de största av tävlingar inom cykelsporten det senaste decenniet. Fast plötsligt tar karriären nu slut.

I höstas drabbades Ljungskog av den ärftliga men ovanliga blodsjukdomen hemokromatos. Sjukdomen skadar olika organ eftersom kroppen börjar lagra ett överskott av järn.

Trots det bestämde sig hon, i samråd med läkare, att göra ett försök i årets säsong. Men nu sätter sjukdomen stopp och Ljungskog tvingas avsluta sin karriär.

- Jag tappade mig på blod under hösten och fick ner mina järnvärden. Under våren har jag tränat och kämpat, men inte riktigt känt att jag nått min normala nivå, säger Ljungskog till Duells.se.

- Jag vill inte vara en i mängden. Jag cyklar för att vara med i toppen och kriga och jag känner att jag inte kan vara det. Då väljer jag att tacka för mig och avslutar min karriär, förklarar hon vidare.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.