Inför UFC 113

I natt ska Lyoto Machida och Mauricio "Shogun" Rua mötas igen. Senast tyckte många att Rua stal bältet och nu får han en ny chans att bli mästare.


Klockan fyra i natt svensk tid går UFC 113 av stapeln i Montreal. Här kommer en kort analys av de tre huvudmatcherna hämtad från MMABloggen.

Lyoto Machida vs Mauricio "Shogun" Rua

Domslutet på UFC 104 var minst sagt omtvistat och förhoppningsvis blir det ett klarare resultat den här gången. Sist var Shoguns låga sparkar nära att ge honom segern och skapade stora problem för Machidas rörliga stil. Det intressanta är om den Shogun vi såg sist var den bästa versionen, i så fall har Machida haft ett bra tag på sig att förbereda sig.

 Jag lutar därför något åt att det blir en tydligare seger till Machida den här gången, dock finns det ett stort frågetecken för om Shogun kan ta ner matchen till marken och använda sin BJJ och hur bra Machida gör sig där i så fall.

Josh Koscheck vs Paul Daley

Två killar med självförtroende, en brottare från USA och en kickboxare från England. På spel står en titelmatch och det skyltfönster som The Ultimate Fighter innebär. De flesta är överens om att Koscheck vinner matchen om han använder sin brottning och tar ner Daley som är lika dålig på rygg som han är bra stående. Dock tenderar Koscheck att ibland vilja bevisa sig stående och då är han illa ute mot Daley.

Men Koscheck verkar vara sugen på en andra match mot Georges St. Pierre och därför tror jag att han sväljer sin stolthet och tar ner Daley fortfare än kvickt, därifrån borde han vinna relativt enkelt.

Kimbo Slice vs Matt Mitrione

Ska man vara krass är det ett skämt att den här matchen är den tredje matchen på galan med tanke på att Slice är veteranen av de två med fem matcher att jämföras med den gamle NFL-spelaren Mitriones blott enda match. Om det inte blir en knockout i rond ett lär vi få se vilda rallarsvingar mellan två slutkörda tungviktare, det känns inte så 2010 men kanske gillas det av fansen.

Vem vinner då? Slices match mot Houston Alexander visade att Alexander hade världens sämsta gameplan och Mitriones vinst mot Marcus Jones visade inte mycket den heller. Mitrione lär ha den bättre hakan av de två, jag tror på den.

Huvudkort

Lyoto Machida vs Mauricio "Shogun" Rua

Josh Koscheck vs Paul Daley

Kimbo Slice vs Matt Mitrione

Patrick Cote vs Alan Belcher

Sam Stout vs Jeremy Stephens

Underkort

Joe Doerksen vs Tom Lawlor

Marcus Davis vs Jonathan Goulet

TJ Grant vs Johny Hendricks

Joey Beltran vs Tim Hague

Yoshiyuki Yoshida vs Mike Guymon

Jason MacDonald vs John Salter

/
/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.