1 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
2 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
3 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
4 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
5 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
6 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
7 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
8 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
9 av 10
- Foto: Ryan Remiorz
10 av 10
- Foto: Ryan Remiorz

Resultat från UFC 113

Mauricio "Shogun" Rua knockade Lyoto Machida och blev mästare i lätt tungvikt under galan i Montreal.


I natt genomfördes UFC 113 i Montreal och i huvudmatchen skulle mästaren Lyoto Machida möta Mauricio "Shogun" Rua en andra gång. I deras senaste möte vann Machida knappt, ett domslut som många inte höll med om, den här gången var det ingen tvekan om vem som vann.

Rua använde sig även denna gång av sin utmärkta thaiboxning till att träffa Machida över benen samt springa in slagserier. Mästaren lyckades förvisso ta ner Shogun två gånger men denne tog sig snabbt upp igen.

Ett par minuter in i ronden träffade Shogun med en hård höger som satt i sidan av Machidas huvud och fick mästaren att gå ner, väl på marken fortsatte Rua att avlossa slag och från mount kunde han slå ut sin motståndare.

Efter drygt tre minuter av den första ronden hade Rua knockat den fram tills dess obesegrade Machida och den tidigare mästaren i PRIDE kan nu titulera sig mästare i UFC.

Koscheck körde säkert

I mötet mellan Paul Daley och Josh Koscheck blev det tydligt att Koscheck inte ville ta några risker. Han använde sin brottning till att ta ner britten och sen mest bevaka sin dominanta position.

I den första ronden träffar också Daley med ett otillåtet knä när Koscheck fortfarande är nere, i alla fall ser det ut så på Koschecks reaktion. Men på reprisbilderna syntes det att knät snarare strök förbi amerikanens huvud.

Matchen fortsätter på samma sätt och även om Daley träffar en del stående blir han hjälplöst nedtagen gång på gång, dock utan att Koscheck är riktigt nära att avsluta på marken.

När sista ronden är över visar Daley sin besvikelse genom att slå till Koscheck när denne är på väg bort men domaren lyckas som tur är snabbt bryta situationen.

Domslutet går solklart till Koscheck och hans nästa match blir en titelmatch mot Georges St. Pierre, före det ska de båda dock träna varsitt lag i The Ultimate Fighter.

För Daley verkar framtiden mer osäker då Dana White efter galan sa att han aldrig kommer att gå match i UFC igen efter sitt hjärnsläpp.

Kimbo förlorade

I tungviktsmötet mellan Kimbo Slice och Matt Mitrione var det den förre NFL-spelaren Mitrione som drog det längsta strået. Det hela börjar dock bra för Kimbo med flera nedtagningar i den första ronden, men Mitrione tar sig upp varje gång och är den som träffar bäst stående med låga sparkar och slag.

I den andra ronden verkar Kimbo ha slut på bensin och en något piggare Mitrione kan fortsätta bearbeta sin motståndares ben. Efter ett misslyckat nedtagningsförsök från Kimbo kan Mitrione få överläge på marken och från mount slår han sig fram till en teknisk knockout.

Huvudkortet

Mauricio "Shogun" Rua besegrade Lyoto Machida via KO i rond 1

Josh Koscheck besegrade Paul Daley via enhälligt domslut

Jeremy Stephens besegrade Sam Stout via delat domslut

Matt Mitrione besegrade Kimbo Slice via TKO i rond 2

Alan Belcher besegrade Patrick Cote via submission i rond 2

Underkortet

Joe Doerksen besegrade Tom Lawlor via submission i rond 2

Marcus Davis besegrade Jonathan Goulet via TKO i rond 2

Johny Hendricks besegrade T.J. Grant via majoritetsbeslut

Joey Beltran besegrade Tim Hague via enhälligt domslut

Mike Guymon besegrade Yoshiyuki Yoshida via enhälligt domslut

John Salter besegrade Jason MacDonald via TKO (skada) rond 1

/
/
/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Inför UFC 113
Senaste nytt

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.