Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björn Borg hyllar Nadal och Federer

- 23/09/2008, 18:22 -

"Sedan flera år tillbaka håller deras matcher en otroligt hög nivå."

Årets final i Wimbledon mellan Rafael Nadal och Roger Federer har beskrivits som en av de mest välspelade och dramatiska matcherna någonsin. I en stor intervju med L'Equipe sällar sig Björn Borg till hyllningskören:

– Jag älskar att se Federer och Nadal mötas. Sedan flera år tillbaka håller deras matcher en otroligt hög nivå, inte minst i årets Wimbledonfinal. Det var en av de bästa matcherna jag någonsin sett – och jag har sett många, säger Björn Borg till L'Equipe.

Nadal vann till slut Wimbledonfinalen, men precis som Borg på sin tid har spanjoren haft svårt att lyckas i US open. Björn Borg skrattar när parallellen tas upp.

– I New York är det en annorlunda atmosfär. Jag var nära att ta hem titeln vid flera tillfällen. Nadal spelade bra där i år. Att vinna en Grand Slam-turnering är svårt. Man måste vara hundraprocentig under två veckor. På min tid förberedde jag mig perfekt men lyckades ändå inte, säger Borg.

Skrivet av: