Fredag 16 Apr
Stockholm

Tumult utbröt vid invägning

1 av 2
2 av 2

Boxarna Amir Khan och Paulie Malignaggi med deras respektive anhang i knuffkalas vid invägningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det man med säkerhet kan konstatera är att britten Amir Khan vägde in på 139,5 pounds och att amerikanen Paulie Malignaggi vägde 139 pounds vid invägningen på The Essex House Hotel på Manhattan inför deras match på Madison Square Garden på lördag (amerikansk tid). Utöver det så skiljer sig berättelserna åt beroende på vem man frågar.

Freddie Roach, som tränar Khan, berättade efter invägningarna att folk började rusa upp på scenen där invägningen ägde rum och då valde han att ta sin fighter åt sidan för säkerhets skull. Malignaggi menade att Khan var den som inledde knuffandet och att han enbart svarat upp och att det var ett gäng killar i "Khan Army" t-shirts som invaderade scenen och bråkade. Khans manager Asif Vali menade att Malignaggi inledde med att sparka Khan.

Bedöm själva vad som hände:

Promotern Richard Shaefer erkände efter tumultet att händelserna var till gagn för matchen.

- Men imorgon kväll så kommer de att mötas i ringen och inget av snacket kommer längre spela någon roll. Det är tydligt att de verkligen inte gillar varandra. Jag är säker på att allt det som byggts upp mellan dem kommer att överföras till ringen, sa Shaefer till Fanhouse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela