1 av 8
- Foto: Stephen Chernin
2 av 8
- Foto: Stephen Chernin
3 av 8
- Foto: Bill Kostroun
4 av 8
- Foto: Stephen Chernin
5 av 8
- Foto: Stephen Chernin
6 av 8
- Foto: Stephen Chernin
7 av 8
- Foto: Stephen Chernin
8 av 8
- Foto: Bill Kostroun

Amir Khan vann i USA

Britten Amir Khan vann USA-debuten genom att avsluta Paulie Malignaggi i den elfte ronden.


I sin första match på amerikansk mark ställdes 23-åringen Amir Khan mot Pauli Malignaggi som dessutom boxades på hemmmaplan i New York.

Publiken i Madison Square Garden fick dock snabbt glömma tanken på en seger för hemmasonen.

Khan fullkomligen malde ner Malignaggi med jabbar och högerslag fram tills att domaren bröt i den elfte ronden, det kunde dock ha tagit slut tidigare då det var tydligt att amerikanen inte hade en chans.

I matchen försvarade Khan sitt WBA-bälte i lätt weltervikt och redan nu har han siktet inställt på nästa match. Det kan bli Marcos Maidana som innehar interimbältet i WBA och endast har förlorat en gång på 29 matcher.

- Han är en bra fighter. Men vi vet hur man ska slå Maidana. Jag vet att jag kan slå honom och om han vill möta mig, säg åt honom att ställa sig i kö, sa Amir Khan efter matchen.

Khan tillbakavisade även kritiken om att han skulle undvika Maidana och säger att han inte tänker lämna viktklassen förrän han anses som nummer ett där. För att nå dit vill han även möta duktiga namn som WBO-mästaren Timothy Bradley och Devon Alexander.

Många experter verkar dock eniga om att Golden Boy Promotions kommer att fortsätta att noggrant välja ut Khans motståndare och att det sannolikt blir någon lägre rankad än Maidana.

/
/
/
/
/
WBA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

2 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.