1 av 3
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24
2 av 3
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24
3 av 3
- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24

Bröderna Teymur på kickboxnings-SM

Daniel och David Teymur går båda match när SM i kickboxning avgörs i Stockholm den 22 maj.


Supermatcherna inför SM-tävlingarna i kickboxning som hålls på den anrika krogen Le Bon Palais på lördag är nu spikade och bröderna Teymur ställs båda två mot meriterad motstånd.

När de kommer till thaiboxning och annan stående kampsport i Sverige är bröderna Teymur oftast långt fram i resultatlistorna. Båda är flerfaldiga svenska mästare i thaiboxning och nu ska de försvara familjens heder.

David Teymur har vunnit 26 av sina 29 matcher i bland annat "Rumble of the Kings" och är för närvarande nordisk mästare i thaiboxning.

Han ställs mot den meriterade Farnam Mirzai som sen flera år är bosatt i Thailand och nu gör sin första match i Sverige på länge.

 I Thailand har han däremot gjort succé och han har gått 44 matcher där 29 slutat med seger. Han är bland annat rankad femma i världen i sin vikt av World Professional Muaythai Federation och vann tidigare år en match genom en snurrande armbåge vilket blev mycket omskrivet i thailändsk media.

Daniel Teymur är precis som sin bror en mycket duktig thaiboxare och har vunnit 17 av 23 matcher och har trots sin unga ålder vunnit SM i thaiboxning tre gånger.

Hans offensiva stil ska nu prövas mot Jonas Ivung som gör comeback efter ett års frånvaro. Denne har vunnit 20 av 43 matcher och har gått matcher under många år och bland annat varit svensk mästare i kickboxning. Inför sin comeback säger han sig vara i sitt livs form vilket lär behövas mot Teymur.

I den sista supermatchen ställs den nyinflyttade thailändaren Karim Phetphlai med över 170 proffsmatcher mot Kittisak Noiwibon från Real Fighter Lund.

Matcherna går enligt K1-regler över två ronder på fyra minuter.

SM-tävlingarna arrangeras i galaform där publiken får se utvalda finaler samt supermatcher och dörrarna till Le Bon Palais öppnar vid 17:00 på lördag, mer information finns på tävlingens hemsida.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

1 timme sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

2 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.