- Foto: Scanpix

Usain Bolt krossade konkurrenterna i premiären

Jamaicanen Usain Bolt gjorde sitt första 100-meterslopp för säsongen och närmast joggade in i mål på tiden 9,86.


DAEGU. Flertalet friidrottsstjärnor är igång i den stora sydkoreanska galan i Daegu. Bland annat gör Carolina Klüft comeback efter en efterhängsen skada, men det största namnet på plats är otvivelaktigt Usain Bolt.

Den 23-årige jamaicanen har dock inte tävlat mycket hittills i år. Faktum är att han bara sprungit ett 200-meterslopp men på onsdagen var det så dags för premiären på 100 meter.

Bolt fick en dålig start, men arbetade sig snabbt upp till förstaplatsen med ett par långa kliv och defilerade sedan in i mål på tiden 9,86, vilket innebar nytt världsårsbästa.

- Med den överkapaciteten han visar i den andra halvan av loppet så spelade det ingen roll att han tappade i första halvan, säger friidrottsexperten Lennart A Juhlin i TV4 Sport.

Landsmannen Michael Frater knep andraplatsen med tiden 10,15; hela 29 hundradelar efter världens snabbaste man.

Men än kan Bolt inte sitta fullt bekväm på tronen som världens snabbaste man. Han lär nämligen få tuff konkurrens i år i form av revanschsugne Tyson Gay.

Tidigare under säsongen satte Gay nytt världsrekord på ett rakbanelopp över 200 meter med tiden 19,41. Den första hundringen la amerikanen på 9,89 och han lär minst sagt bli hyperfarlig under 2010.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.